Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: vereséget szenvedett a nyitányon a Kosársuli

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A harmadik negyedben még visszajött, de nem tudott nyerni idegenben, az MTK Törökbálint ellen a Vásárhelyi Kosársuli. Utasi Gábor csapatának nem volt könnyű dolga az NBI B csoport alaposan megerősödött elit bajnokságában, melynek nyitányán három negyeden át tartották magukat a kék-sárgák. Folytatás egy hét múlva szintén a fővárosban, a Tehetséges Fiatalok ellen.

Már az első percekben óriási harc volt a palánk alatt: a Vásárhely új igazolása Gajic és az MTK-s Szabó Tibor küzdött egymással. Ebből a hazaiak centere jött ki rosszabbul, de miután lecserélték szárnyra kaptak társai, így 12-5-nél időt tanácskozásra hívta legénységét Utasi Gábor. Azt nem tudni, hogy mi hangzott el az időkérés alatt, de magukra találtak a vendégeket, akik 2 pontra zárkóztak fel Vas hármasa után. A kisszünet előtti utolsó percek viszont a budapestieknek sikerült jobban, 20-14-nél vonultak pihenőre gárdák.

Ez a tendencia nem változott a második periódus közepéig sem, 27-18-ra lépett meg az MTK. Ellenfelük csak nehezen tudott betalálni, Varga próbált csapatába lelket önteni egy trojkával, de ez is csak a lőtávolban maradásra volt elég. (29-21) A differencia állandósulni látszott, a sűrű csere sem igazán vezetett eredményre a Hódmezővásárhelynél, ahol ráadásul a tavalyi szezon húzóembere, Szabó Péter 16 perc alatt egyetlen pontot sem tudott termelni. A nagy szünet előtt így 38-27 állt az eredményjelzőn.

Az első NBI B-s meccsén kék-sárga színekben pályára lépő Gajic folytatta remeklését a harmadik periódusban is: eredményes lepattanózása mellett igencsak ponterősen kosárlabdázott. Nála csak Varga Zalán tüzelt pontosabban, tizenkettedik pontját jegyezte 44-36-nál. A felzárkózás itt még nem ért véget: Kun, Molnár és a gólcsendet megtörő Szabó Péter köszönt be a beragadó Törökbálintnak. Időt is kért a hazai alakulat, nem csoda, hiszen mindössze 6 pontot hoztak össze, míg ellenlábasaik 15-öt, akiknek óriási segítség volt, hogy a Boinitzer-Bognár-Jakab-Mohay kvartett alaposan visszavett első félidei tempójából. A feltámadás viszont csak átmeneti volt, megint az MTK ment el, ezúttal 9 egységgel.

Óriási csata folyt a pályán, mindkét együttesen érződött, hogy az összes meccsnek nagy jelentősége van a 14 csapatos piros (elit) csoportban. Ennek megfelelően nem is adták magukat könnyen a riválisok: négy perc után se nem nőtt, se nem csökkent a különbség. (61-53) A hazaiaknál Baross és Boinitzer, a másik oldalon Varga és Molnár jelentkezett pontokkal. Mohay 6. percben szórt három pontosa után azonban eldőlni látszott a győzelem sorsa. Így is lett, mivel a 14 pontos hátrányt már nem tudta ledolgozni a Kosársuli, így a szezont vereséggel nyitották Vas Péterék.

MTK Törökbálint – Vásárhelyi Kosársuli 81-60 (20-14, 18-13, 17-19, 26-14)
NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, alapszakasz, piros csoport.
Vezette:
Goda, Csabai-Gombkötő és Gaál
Budapest, Bálint Márton Általános Iskola és Gimnázium, 20 néző.
MTK: JAKAB 17, MOHAY 12/3, BOINITZER 19, Bognár 11, Szabó 2.
Csere: Dobos 2, NAGY 14/6, Baross 4, Horváth.
Edző: Simon Nándor
Kosársuli: Szabó 5, Molnár 7/3, Bálint -, Vas 3/3, GAJIC 13.
Csere: Domján 4, Rostás 4, Kun 7/3, VARGA 17/9, Béres -, Kelemen -, Pavlovic -.
Edző: Utasi Gábor

Utasi Gábor: “Az első félidőben nem játszottuk a saját játékunk, jól védekezett ellenfelünk. A szünet után utolértük őket, de sajnos csak ennyire futotta az erőnkből. Idegenben nagyon nehéz lesz bárhol is győznünk, nagyon erős a mezőny. Gratulálok az MTK-nak.

Hírzóna

Tokió 2020: három héten belül döntenek az új időpontról

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról.

Tovább olvasom

Sport

Műfüves pálya épül a Kisstadionban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Várhatóan júniusra fog elkészülni.

Tovább olvasom

Sport

Nagy Péter: Az egyik szemem sírt, a másik nevetett a halasztás miatt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szegediek 34 esztendős ólomsúlyú versenyzője az M1 aktuális csatornának nyilatkozott.

Tovább olvasom

Aktuál