Kosárlabda: Szedeák-siker a MAFC elleni edzőmeccsen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szinte végig szoros találkozót játszott a MAFC-cal az irányítóját nélkülöző Naturtex-SZTE-Szedeák.

Ezúttal is kezdő irányítója, Marko Boltic nélkül lépett pályára a Naturtex-SZTE-Szedeák, Andjelko Mandic csapata hétfőn este a MAFC ellen gyakorolt az újszegedi sportcsarnokban. A szegediek próbajátékosa, Josh Fortune sem szállt még be, de a kispadról már végignézte a találkozót.

Bennet Davis kosarával indult a meccs, amire Juhos Levente gyorsan válaszolt – remekül kezdte a meccset az erőcsatár, a negyed felénél elsüllyesztett triplája után, 13-4-nél időt is kért a MAFC. Bár kapaszkodott a fővárosi együttes, Nenad Sulovic horogja zárta az első negyedet, így három ponttal vezetett tíz perc után a Szedeák. Három perc telt el a második negyedből, amikor két jó büntetővel fordítani tudott a MAFC (23-24), ezt követően hol egyik, hol másik csapat vezetett egy ponttal, a nagyszünet előtt aztán Varga Ákos betörése után alakult ki a négypontos különbség. (39-35)

6-0-al kezdte a harmadik negyedet a MAFC, a Szedeák első pontjaira majd négy percet kellett várni, de Nenad Sulovic két gyors lerohanás után szerzett kosaraival gyorsan fordított is a Naturtex. (43-41). A folytatásban sem alakult ki nagyobb különbség, Juhos Levente és Andrija Ciric kosaraival öttel ugyan meg tudott lépni a Szedeák a negyed végére, így a harmadik tíz percet is megnyerte. Gyorsan eltűnt a különbség az utolsó negyed kezdetére, azonban a Szedeáknak sikerült ritmust váltania, és az utolsó öt perc előtt hat ponttal vezetett. (66-60) Varga Ákos triplájával az eddigi legnagyobb hazai fór következett mintegy két perccel a vége előtt, (70-62) majd a fővárosiak ugyan kapaszkodtak, de Ciric hármasával gyakorlatilag eldöntötte a meccset.

A Szedeák felkészülése csütörtökön, a Kecskemét elleni idegenbeli meccsel folytatódik, majd Kiskunfélegyházán, a III. Félegyházi Pékség kupán pénteken 16.30-tól a román Temesvárral játszanak Ciricék, míg másnap az eredménytől függően a helyosztón a Kecskemét-Vojvodina meccs győztesével vagy vesztesével találkoznak.

Felkészülési mérkőzésen

Naturtex-SZTE-Szedeák – MAFC 78 – 70 (20-17,19-18, 16-15, 23-20)
Szedeák: Kerpel-Fronius G. 3/3, Bonifert, Ciric 12/6, Juhos 32/9, Sulovic 12. Csere: Szatmári 2, Meleg 5/3, Révész 4, Varga Á. 8/6, Kovács J. Vezetőedző: Andjelko Mandic.
MAFC: Hot, Lakits, Davis, Fodor, Neighbour. Csere: Debreceni, Lakosa, Cvetkovic. Vezetőedző: Jovica Arsic.

no images were found

Előző sztori

Szél Bernadett az LMP miniszterelnök-jelöltje

Következő sztori

Rövidpályás gyorskorcsolya ob – Liu Shaoang és Jászapáti nyert