Kiszelly Zoltán: mélyül a konfliktus az MSZP és a DK között

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiszelly Zoltán politológus szerint az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) között “már nemcsak harc, hanem éles háború” van.

A politológust az M1 aktuális csatornán vasárnap arról kérdezték, hogy Botka László az MSZP szombati választmányi ülésén egyebek mellett azt mondta, úgy tűnik, nem minden ellenzéki párt akarja leváltani a kormányt, hanem saját politikai túléléséért küzd. Gréczy Zsolt, a DK szóvivője közleményében úgy reagált: Botka a győzelem helyett a vereség forgatókönyvét hozza.

Kiszelly Zoltán szerint megismétlik a négy évvel ezelőtti helyzetet, most Botka László szeretne Gyurcsány Ferenc nélküli baloldali összefogást, ahogy akkor Mesterházy Attila akkori MSZP-s miniszterelnök-jelölt és Bajnai Gordon volt kormányfő szeretett volna. Azonban az ellenzék 2013-as október 23-i rendezvényén “belefojtották a szót” Mesterházy Attilába és januárban Gyurcsány “beverekedte magát” az összefogásba – mondta.

Jelezte: a DK, amely a bejutási küszöb környékén állhat jelenleg, mindenáron be akar kerülni a parlamentbe, hogy legyen frakciója, hiszen most csak négy képviselőjük ül az Országgyűlésben.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: a hétvége összes megyei eredménye + TABELLÁK

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: harmadik hazai meccsén is ikszelt a HFC

Legutóbbi hasonló cikkek