Egyetem

Kisgólyák új fészekben - Kezdődik az Összegyetemi Gólyatábor

Kisgólyák új fészekben - Kezdődik az Összegyetemi Gólyatábor

2017. szeptember 8., péntek
Kisgólyák új fészekben - Kezdődik az Összegyetemi Gólyatábor

Első ízben a szegedi Laposon tartják meg a VII. SZTE Összegyetemi Gólyatábort, ahol remek hangulat várja a fiatalokat. Az elmúlt évek alatt szokássá vált, miután minden egyetemi kar megtartotta saját gólyatáborát, rendeznek egy össznépi, több napos rendezvényt, ahol a Gólyák együtt bulizhatnak más karok hallgatóival.

Anita

mesterszakos egyetemista már negyedszerre vesz részt a rendezvényen. „ Kíváncsian várom az új helyszínt, és a fellépőket. Sajnos idén csak a szombati napon tudok kilátogatni, de még így is megéri, hiszen minden évben új ismeretségekre tudtam szert tenni. Egyetemistaként fontosnak érzem, hogy minél több baráti kapcsolatot szerezzek, amit a későbbiek során esetleg majd hasznosítani tudok” – fogalmazott a pszichológia szakos lány. „Mindenképp itt a helyem. Nagyon vártam, mert a felhozatal egészen kiemelkedő az esemény méreteihez képest, a szervezők nagyon kitettek magukért. A Kari gólyatáborban való részvétel konkrét haszonnal is járt, hiszen emiatt mindössze 1000 forintért kaptam meg a bérletet a The Welcome Camp rendezvényre”– mondta el portálunknak

Kádár Kyra

, aki az előző évek

gólyatábori botrányai

miatt sokat gondolkodott azon elmenjen– e a Bölcsészettudományi Kar gólyatáborába. „ A részvétel megerősített afelől, hogy nem szabad általánosítani a gólyatáboros rémhírek kapcsán. A négy nap alatt egyszer sem volt arra utaló jel, hogy bármi rossz történhetne velünk akaratunkon kívül. A szervezők gondoskodtak róla, hogy ne unatkozzunk, így mindig volt mit csinálni. A személyes kedvencem a tábori csoportvetélkedő volt, ahol különféle feladatokban tudtuk megmutatni, mennyire vagyunk összetartóak. Számomra hatalmas élmény volt a gólyatábor, mert már augusztusban megismerhettem a csoporttársaimat, így már a beiratkozáskor is ismerős arcok vettek körül, és biztos vagyok benne, hogy ez a továbbiakban is megnyugtató lesz számomra” – tette hozzá.

Varga Gergő

elsőéves egyetemista szintén vegyes érzelmekkel indult el az idei Kari gólyatáborba, utólagosan mérlegelve, azonban úgy gondolja minden tekintetben jó döntést hozott.” A szervezők keze munkáját dicséri a rengeteg csapatépítő, kreatív játék és verseny, amellyel gyakorlatilag örök érvényű barátságok szövődtek. Véleményem szerint az egyetemi közeg elkülönül a középiskolástól. Önállónak kell lenni, ami talán elsőre nem mindenkinek jön össze, és bár nem tartom magam egy „elveszett” embernek jobbnak láttam bekapcsolódni minél hamarabb az egyetemi vérkeringésbe. Fontos, hogy kommunikáljunk egymással, mert mindannyian különbözőek vagyunk, különböző dolgokra figyelünk, más-más dolgot tartunk számon, így egymástól is rengeteget tanulhatunk” – fogalmazott Gergő, majd hozzátette, a Laposon tartandó eseményen is részt vesz, annak ellenére, hogy a Kari gólyatáborokat az ismerkedési lehetőségek miatt hasznosabbnak tartja. Véleménye szerint a The Welcome Camp rendezvény inkább a remek bulikról szól. Az Összegyetemi Gólyatábort, amely az SZTE EHÖK gólya- és tanévnyitó fesztiválja alkalmat biztosít arra, hogy a frissen felvett hallgatók a háromnapos rendezvény ideje alatt karokon átívelő barátságokat köthessenek, ezen felül a fiatal szegedieknek is lehetőséget nyújt a szórakozásra. A fellépők között szerepel többek között az Animal Cannibals, az Ámokfutók, a szombat pedig egy fergeteges Balkán bulival zárul. A részletes program

ITT

található.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.