Hírzóna

Kidőlt fák és leszakadt faágak az éjszakai viharban

Kidőlt fák és leszakadt faágak az éjszakai viharban

2017. szeptember 12., kedd
Kidőlt fák és leszakadt faágak az éjszakai viharban

Egy parkoló autó is megrongálódott, személyi sérülés nem történt - közölte honlapján a songrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Húsz körbála és a kiszáradt aljnövényzet égett hétfőn délután Földeák és Szikáncs között. A mentéshez a makói és a hódmezővásárhelyi hivatásos egységeket és a földeáki önkéntes tűzoltókat riasztotta a főügyelet. Személyi sérülés nem történt, a tűz nem okozott komolyabb károkat. Tíz műszaki mentés, kilenc kidőlt fa és egy összetört személyautó – ez a tegnap esti vihar mérlege Csongrád megyében. Hétfőn este tíz óra után csapott le az erős szél és a zivatar Szeged területére, az éjszaka folyamán csak ebből a városból érkeztek lakossági bejelentések. A földből gyökerestől kifordult fákhoz és leszaladt faágakhoz riasztották a szegedi egységeket. Az Izsóp utcában fenyőfa lakóépületnek dőlt, a Ladvánszky utcában pedig az autósok forgalmát is akadályozta egy úttestre dőlt nyárfa. A Domaszéki úton a villanyvezetéket is megrongálták a kidőlt fák, a Csaba utcában pedig egy személyautóban is károkat okoztak a leszakadt faágak. A műszaki mentéseket motoros láncfűrész és mentőkötél segítségével végezték el az egységek, személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.