Sport

Kézilabda: szoros meccsen jutott tovább a kupában az SZKKSE

Kézilabda: szoros meccsen jutott tovább a kupában az SZKKSE

2017. szeptember 20., szerda
Kézilabda: szoros meccsen jutott tovább a kupában az SZKKSE

Megyei derbit rendeztek a női kézilabda Magyar Kupa első fordulójában, ahol a PC Trade Szeged KKSE szoros mérkőzésen búcsúztatta a Hódmezővásárhelyi LKC-t.

Nem indult jól a szezon a szegediek számára, mert bár a bajnokság első fordulójában legyőzték hazai környezetben a Szentendrét, a második körben vereséget szenvedtek a Balmazújváros vendégeként. A Magyar Kupában a megyei rivális Hódmezővásárhely ellen jött el a lehetőség a javításra, akiknél nagy változások történtek a keretben a nyáron, többek között épp az SZKKSE-től érkezett hozzájuk

Szepesi Ivett

, ám így is két vereséggel rajtoltak a bajnokságban. A mérkőzést álmosan kezdte a szegedi gárda, ezzel együtt hamar 3-4 gólos előnyre tettek szert, de a szünetben már a hazaiak vezettek két góllal, ráadásul az első harminc percben csupán nyolcszor találtak kapuba

Bakó Botond

lányai, amiben nagy szerepet játszott a remek vásárhelyi kapusteljesítmény is. A szegediek 15 percig egyáltalán nem tudták bevenni a hazai kaput,

Dömény-Veress

és

Ádász

is jól védett. A második félidőben aztán érvényesült a papírforma és az SZKKSE bedarálta a remekül küzdő vásárhelyieket, így a szegediek jutottak Magyar Kupa második körébe.

Női kézilabda Magyar Kupa 1. forduló

Hódmezővásárhelyi LKC - PC Trade Szeged KKSE 23-25 (10-8)

Balogh Imsi Sportaréna, 120 néző. Vezette: Bujdosó Máté, Horváth Viktor.

HLKC:

Dömény-Veress – Török 2, Nagy 2, Szepesi 8, Herceg 4, Lovistyék 3, Kandó 2. Csere: Ádász (kapus), Áncsán (kapus), Horváth, Klemm 1, Becsei 1, Bálint.

Vezetőedző:

Bartók Csaba.

SZKKSE:

Nagy – Berta, Bató 4/2, Bárány 4, Speth, Mikó 2, Miklós K. Csere: Dobó (kapus) Dajka 4, Egervári 1, Zsikó 1, Molnár I. 3, Homoki 1, Takács 2, Maláti 3, Cseh.

Vezetőedző:

Bakó Botond. Bartók Csaba:

„Játékunk közelített ahhoz, amivel reményeim szerint elérhetjük a bajnokságra kitűzött célunkat. A kitűnő kapusteljesítmény, és masszív védekezés volt a játékunk alapja. Támadásban továbbra is több hibát vétettünk a kelleténél, ezen javítanunk kell. Összességében elégedett vagyok a lányok teljesítményével, erre a meccsre építhetünk a szombati, rendkívül fontos bajnoki mérkőzésen a Nyíradony ellen.”

Bakó Botond:

„Sajnos a vasárnapi meccs nyomai bennünk voltak, csak a második félidőben tudtunk kicsit felszabadultabban játszani. Az utolsó 8-10 percre lett 5 gólos előnyünk, amikor mindenki pályára lépett. Apró kis lépésekkel ki kell jönni ebből az állapotból, mert következnek a nagyon fontos mérkőzések, amelyeken kőkemény és jó játékra lesz szükség.”

Fotó: hlkc.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.