Kézilabda: szombaton teheti meg az első lépést az SZKKSE

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szkkse006kf

A hétvége első napján már tétmérkőzés vár a PC Trade Szeged KKSE-re: az NB I/B Keleti csoportjának megnyerését, így a feljutást célként kitűző együttes a Szentendre ellen nyitja a bajnokságot.

Alaposan átalakult kerettel kezdte meg a felkészülést július közepén a PC Trade Szeged KKSE, amelyhez összesen kilenc új játékos érkezett, így a nyár egyik legfontosabb feladata a megfelelő fizikum megszerzése mellett az is volt, hogy összeérjen ez az új összetételű együttes. “Egy fiatal, lendületes, jó csapat van kialakulóban. Jó mértékben haladtunk a munkával, jó szintre jutottunk, a sok új érkező ellenére is mondhatom azt, nem vagyunk hátrébb, mint tavaly ilyenkor – sőt, támadásban talán előrébb tartunk, de ezt majd a bajnokságban meglátjuk” – fogalmazott portálunknak Bakó Botond, a PC Trade Szeged KKSE vezetőedzője. Kiemelte, ebben nagy szerepet játszik az, hogy idén minden nap együtt tudott készülni a keret, minden játékos részt tudott venni az edzéseken – ez egy csapatépítési folyamatban nem elhanyagolható szempont. „Becsületesen elvégeztük a munkánkat, de még rengeteget kell finomítanunk bizonyos játékszituációkban, amihez sokkal több időre van szükségünk, mint ami a nyáron rendelkezésünkre állt. A többi csapatnak is ennyi ideje volt a felkészülésre, mindenkinek a saját döntése, hogy mennyire cserélődött ki a kerete, nem panaszkodom, úgy gondolom, jól állunk” – összegzett az SZKKSE vezetőedzője.

A felkészülés során szinte csak NB I-es csapatokkal találkoztak Szepesi Ivették. A Dunaújváros, a Vasas és a Budaörs mellett az MTK is szerepelt a szegediek ellenfelei között, miközben az orosházi, OXXO Energy Kupán sikerült megvédeniük tavaly megszerzett címüket, miután a döntőben legyőzték a házigazda, szintén a Keleti csoportban szereplő Orosházát. “Ki kell emeljem, Orosházán is jó csapatokkal, olyan ellenfelekkel találkoztunk, akik a bajnokság élmezőnyében végezhetnek. Tudatosan terveztük úgy, hogy a lehető legtöbb meccsünket NB I-es csapatok ellen játsszuk, hiszen az a szint, amit nekünk látnunk kell a szemünk előtt, ez fontos a céljaink megvalósításának érdekében. Még ha a meccsek többségén a nagyobb játéktudás és a rutin győzött is, hasznos mérkőzéseket játszottunk. Többször úgy hagytuk el a pályát, hogy pozitívumokat mondhattam a játékosoknak. Bízom benne, hogy ezek a mérkőzések is segítették a felkészülésünket abban, hogy ezekből a bajnokság során profitálni tudjunk. Szombaton erre már választ kapunk” – tért ki a gyakorló mérkőzésekre Bakó Botond, amelyek során a Vasast például le is győzte a csapat.

Az SZKKSE szombaton 16 órától a tavaly még a Nyugati csoportban szereplő Szentendre ellen kezdi meg az új idényt: mint Bakó Botond kitért rá, egyelőre kevés információja van az első ellenfélről. “Azt gondolom, hogy elég kell, hogy legyen az, ha jól játsszuk a saját játékunkat, ez igaz lehet bárkivel szemben is. Természetesen egy bajnoki nyitány más, mint a többi, hiszen ekkor előjön a stressz, ezt igyekszünk leküzdeni a héten. A tavalyi évhez viszonyítva az idei bajnokság úgy tűnik, sokkal kiegyensúlyozottabb lesz. Több meghatározó csapat lesz, az előző szezonban 2-4 csapat volt, ahol bármi megtörténhetett, ez most 6-7-re emelkedik, ami jót tesz a bajnokságnak és a csapatoknak.

*-*Korábban előfordult, hogy hetek teltek el könnyebb mérkőzésekkel, idén ez nem fog megtörténni, sokkal hosszabb ideig kell tudni kiegyensúlyozottan játszani, legalábbis a nyári átalakulások ezt mutatják”

– jegyezte meg az idei Keleti csoport várható viszonyairól.

A tavalyi idény végén a sérülések is alaposan megnehezítették az SZKKSE dolgát, idén azonban egy bővebb kerettel dolgozhat Bakó Botond, így remélhetőleg nem lépnek újra ebbe a folyóba. “Egy bajnokság hosszú és bármi előfordulhat, de a rosszat megpróbáljuk kizárni és nem foglalkozni ezzel. Láttuk, hogy mi volt tavaly a hibánk, megpróbáltuk úgy kialakítani a keretet, hogy ilyen dolgok ne forduljanak elő. Elsősorban a hétköznapi munkánkat nehezítő akadályokat szerettük volna megszüntetni, ez megoldódott, hiszen mindenki jelen van a hét minden napján. Bízom benne, hogy ebből, és a fiatalságunkból is fogunk tudni profitálni, 22.8 év az átlagéletkorunk. Ennek a fiatal csapatnak sokat kell tanulnia és fejlődnie, de motiváltak a lányok. Azt szoktam mondani, hogy a lovakat nem húzzuk vissza, hadd’ húzzanak, de az érzelmeket jól kell tudnunk kezelni” – válaszolta arra a kérdésünkre Bakó Botond, mennyire áll fenn a veszélye, hogy túlpörög a csapata a bajnoki nyitányon.

Előző sztori

Röplabda: beérett a több évnyi munka a SZRSE-nél

Következő sztori

Keresett lehet a hazai alma külföldön