Kézilabda: négygólos vereséggel nyitott a BL-ben a Pick

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Remek kezdés után kikapott a Nantes otthonában a MOL-Pick Szeged a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

Elkezdődött a BL-szezon a MOL-Pick Szeged számára is, s rögtön egy nagyon kemény találkozót kellett megvívnia Juan Carlos Pastor csapatának a nyitányon. Az A csoport első körében a francia kupagyőztes és második Nantes otthonában lépett pályára a Pick, amelynek keretéből ezúttal kimaradt Zubai Szabolcs és Fekete Ádám. Akadtak gondjai a megérkezéssel a csapatnak, tegnap csak késő este érkezett meg Nantes-ba a gárda egy kisebb repülőtéri incidens miatt, aminek okán Hollandiából órákkal később tudtak elindulni. A mérkőzést remekül kezdte a Szeged, 5-1-re húzott el az első percekben, s úgy tűnt, a védekezés is rendben van. Ezután váltani tudott a francia csapat, s a cserejátékosok – így Faluvégi Rudolf is – remekül szálltak be a meccsbe, így előbb ledolgozta hátrányát a hazai gárda, majd a félidő végén a vezetést is megszerezte, 30 perc játék után három góllal vezetett a Nantes. Ki kell emelni Dumoulin kapust, aki rengeteg nagy védéssel, bravúrral járult hozzá csapata teljesítményéhez, s bár Sierra is elkapta a fonalat a második játékrészben, végig tartotta magabiztos előnyét a francia gárda. Ahogy közelebb férkőzött a Szeged a hazaiakhoz mindig volt válasza a Nantes-nak, majd miután átállt az 5-1-es védekezésre a Pick, kicsit sikerült fejtörést okoznia ellenfelének, de ez sem törte meg őket. A Szeged sok ziccert hibázott, több hibát is elkövetett védekezésben, mindeközben úgy tűnt, hogy a Nantes a szezonkezdet elejére remek formában van, bár azt Balogh Zsolt a mérkőzés után elmondta, hogy talán meg lehetett volna nyerni ezt a meccset. Ez végül nem sikerült, négy góllal kikapott a MOL-Pick Szeged, a második fordulóban pedig a Zágráb otthonába látogatnak.

Kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 1. forduló

HBC Nantes – MOL-Pick Szeged 30-26 (18-15)
Nantes, Franciaország, Salle Sportive de la Trocardiere. Vezette: Nikolov, Nachevski (macedónok).
Nantes: Dumoulin – Balaguer 2/1, Gurbindo 6, Feliho, Claire 3, Tournat 2, Klein 6. Csere: Siffert (kapus), Nyokas 4, Faluvégi 2, Buric 1, Lagarde 1, Lazarov 2. Vezetőedző: Thierry Anti.
MOL-Pick Szeged: Sego – Pedro 1, Balogh 5/4, Skube 3, Bánhidi 4, Gorbok 4, Källman 3. Csere: Sierra (kapus), Petrus, Gaber 1, Sostaric 2, Bodó 1, Buntic, Zsitnyikov 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 1/1, ill. 4/5.
Kiállítás: 2 perc ill. 6 perc.

Online közvetítésünk

Előző sztori

Tenisz: Fucsovics nyert a Davis Kupán

Következő sztori

Gulyás: indokolt az elévülési idő meghosszabbítása a korrupciós bűncselekmények esetében