Kézilabda: küzdelmes meccsen verte a Pick a Tatabányát + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szívósan küzdött a Tatabánya a MOL-Pick Szeged otthonában, Juan Carlos Pastor csapata a második félidőben vitte döntésre a meccset.

Ugyan papíron az első fordulót rendezték a férfi kézilabda NB I-ben, a MOL-Pick Szegednek ez volt a harmadik bajnokija idén – egyben az eddigi legnehezebbnek ígérkező feladat is várt a Tisza-partiakra. Balogh Zsolt gólja nyitotta a találkozót, majd a Tatabánya Jakov Vrankovic góljával a kilencedik percben először vezetett. (3-4) A vendégek jól tartották magukat, és a Pick által támadásban elszórt labdákból rendre be tudtak találni, egy ilyen szituáció után Milos Vujovic lőtt az üresen maradt szegedi kapuba, így először volt kétgólos különbség a meccsen mintegy 20 perc játék után. (10-12) Három hetest is kihagyott az első félidőben a Pick, Stefan Sigurmnasson ugyan zsinórban hat büntetőt is bedobott, de hetedik kísérletét Székely Márton már hárította, majd Stas Skube büntetője után újból egál volt az állás két perccel a szünet előtt. (12-12) A döntetlen maradt is a pihenőre, a Tatabánya védekezése nagyon feszes volt, miközben a Pick többet hibázott ellenfelénél az első harminc perc során.

A fordulást követően már változott a helyzet: egyre többször tudta lerohanni ellenfelét a Szeged, amely a 37. percben újra át is vette a vezetést Jonas Källman ziccerével. (17-16) Zsinórban ötöt lőtt ekkor a Pick vendég válasz nélkül, Juhász Ádám egy közel nyolcperces góltalanságot szakított meg. Többször visszajött ugyan egy gólra a hajrában előbb Bozovicot, majd Vrankovicot elveszítő Tatabánya, de az egyenlítést rendre megakadályozta a Pick. Egy kemény mérkőzésen, nagy csatában végül harmadik mérkőzését is behúzta a Pick Szeged, Bánhidi Bencéék a végén rendre remek átlövésekkel jelentkező Sergei Gorbok bombáinak is köszönhetően három góllal, 28-25-re nyerni tudott.

Juan Carlos Pastor tanítványai legközelebb már nemzetközi mérkőzést játszik, jövő vasárnap, szeptember 17-én a francia Nantes vendégeként lép pályára a Bajnokok Ligájában.

Férfi kézilabda NB I, 1. forduló

MOL-Pick Szeged – Grundfos Tatabánya KC 28 – 25 (13-13)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1800 néző. Vezette: Herczeg Péter, Südi Péter.
MOL-Pick Szeged: Sierra – Pedro 1, Skube 2/1, Gaber, Thiagus Petrus 1, Blazevic, Källman 5. Csere: Balogh 4, Bodó 1, Sigurmansson 7/7, Bánhidi, Zhitnikov, Gorbok 6, Buntic 1, Fekete. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Tatabánya: Székely – Pásztor Á., Vrankovic 6, Juhász Á. 6, Vranjes 3, Bozovic 1, Vujovic 2. Csere: Iancu (kapus), Ilyés 1, Sipos, Grigoras 4, Harsányi 3/2. Vezetőedző: Vladan Matic.
Hétméteres: 11/8 ill. 4/2.
Kiállítás: 8 perc ill. 14 perc.
Kiállítva: Bozovic (42′).

no images were found

Online közvetítésünk

Előző sztori

Állati tanácsokat adnak a vásárhelyi állatvédők

Következő sztori

Kosárlabda: szoros meccsen kapott ki a Szedeák Kecskeméten