Két évig bírta a rakpart lépcsősorának „új ruhája”

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A partfalrekonstrukció után 18 millió forintot csoportosítottak át a büdzséből a környezetgazdáknak arra, hogy rendbe tegyék és lepingálják a rakpart lépcsősorát. A végeredmény mutatós lett, ám korántsem tartós, két év eltelte után egyre több helyen jön le a festék a felületről.

Ha távolról szemléljük a Huszár Mátyás rakpart lépcsősorát, akkor úgy tűnhet, hogy koszos, ám nem erről van szó, hanem arról, hogy elkezdett leválni a festék a lépcsőkről. Mint ismert, 2015 májusában befejeződött a partfalrekonstrukció, ám a több mint 2 milliárdos, EU-s támogatással megvalósított projekt nem tartalmazta sem a Huszár Mátyás rakpart leaszfaltozását, sem pedig a lépcsősor megújítását. Az önkormányzat biztosított forrásokat ezekre a munkákra, a lépcsősor megszépítésére konkrétan 18 millió forintot csoportosítottak át a költségvetésből a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft.-nek, amit egyébként a közvilágítás fejlesztésére szánt keretből vontak el.

Makrai László, az önkormányzati tulajdonú társaság igazgatója akkor arról tájékoztatta portálunkat, hogy aprólékos, sziszifuszi munka elé néztek a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai, hiszen a lépcsősor köveit egyenként eredeti helyükre kellett igazítaniuk, mely közé kötőanyagot tettek. Egy impregnáló festékréteget is kapott a felület, amelynek árnyalata harmonizál a sétány díszburkolatával, illetve a mellvéd színével. A munka el is készült, bár a lépcsősorra a tervezettnél jóval több festékre volt szüksége a környezetgazdáknak.

A szép látvány azonban a múlté, nagyjából két évet bírt a speciális, és bizonyára igen drága olaszországi festék, pedig még csak árvíz sem volt. Az arra közlekedők azt láthatják, hogy egyre nagyobb felületeken kandikál elő az eredeti lépcsőfelület, így messziről úgy tűnhet, mintha koszos lenne a lépcsősor.

Felkerestük a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft.-t, s arról érdeklődtünk, tervezik-e újrafesteni a rakpart lépcsőit, illetve javítani a hibákat, amint tájékoztatást kapunk, frissítjük cikkünket.

no images were found

Előző sztori

Továbbra is zavaros a szegedi ivóvíz

Következő sztori

Íjászat: Tajvan után, Mexikó előtt