Kultúra

Jubilál a Szent Gellért Fesztivál

Jubilál a Szent Gellért Fesztivál

2017. szeptember 11., hétfő
Jubilál a Szent Gellért Fesztivál

A Szeged-Csanádi Egyházmegye idén immár 10. alkalommal rendezi meg a Szent Gellért Fesztivált, az egyházmegye első püspöke, a vértanú Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódóan.

A 2017. szeptember 24-től október elsejéig tartó jubileumi hangverseny sorozaton olyan művek csendülnek fel, amelyek Szeged gazdag zenei életét tovább színesítik, és igazi komolyzenei ritkaságok. A mesterművek előadása olyan újszerű megközelítésben hallható, amely elfogadott az európai zenei fővárosokban is. Az egy évtizede életre hívott fesztivál különleges művészi-, kulturális- és zenei élményt ígér a zeneszerető közönség új generációjának is. A rendezvény alapítói missziójuknak tekintik a fiatal hazai tehetségek támogatását, ezért az ifjú művészek szólóban is bemutatkozhatnak, de fellépnek a Szent Gellért Akadémia zenekarának tagjaként is. A koncertek különleges hangulatát a szegedi Székesegyház egyedülálló akusztikája biztosítja. A Szent Gellért Fesztivál részletes programját

ITT

tekinthetik meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.