/

Jótékonysági koncert a Szent Gellért Fesztiválon

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szent Gellért Fesztivál keretei között a Korábban Érkeztem Dél-alföldi Regionális Újszülött Intenzív Osztályért Alapítvány a Zene Világnapján jótékonysági komolyzenei koncertet szervez a Szegedi Nemzeti Színházba.

A tavalyi évben az alapítvány legfőbb célkitűzése volt, hogy a régióban született koraszülött, vagy sérülten született újszülöttek anyukái, az Alapítvány által kialakított anyaszobáiban tartózkodhassanak, így biztosítva azt, hogy gyermekeik mellett tölthessék napjaikat ebben a nehéz időszakban. A szervezet által több nélkülözhetetlen eszközt tudott beszerezni a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinika Koraszülött/Újszülött Intenzív Osztályának, illetve a Szülészeti-Nőgyógyászati Klinika részére.

Az idei koncerttel tamogatókat szeretnének megnyerni azzal a céllal, hogy az elmúlt években megkezdett anyaszobák anyaszállások kialakítását, felújítását, mint legfőbb törekvésünket a jövőben is folytatni tudjuk, immáron a Dél-alföldi régióban. Továbbá olyan Orvosi Sürgősségi Kocsik megvásárlását tervezik, amely a gyermek intenzív modern ellátásához elengedhetetlen.

A jótékonysági komolyzenei koncertet Ezerarcú Muzsika a zene világnapján címmel rendezik. Fellépnek Sebestyén Márta, Janza Kata, Homonnay Zsolt, Kokas Kata, Gyüdi Eszter és Szélpál Szilveszter. Közreműködik a Szegedi Szimfónikus Zenekar, vezényel Gyüdi Sándor.

Az est fővédnökei Lázárné Megyeri Zita, Kiss-Rigó László, védnöke Kakas Béla, Csongrád Megye Közgyűlés Elnöke.

Előző sztori

Jön a Botka-Vona vita?

Következő sztori

Gyurcsány: az összes körzetben veszíthet a baloldal