//

Ifjúsági találkozót rendezett az egyházmegye + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája szeptember 23-án rendezte meg a Szent Gellért Ifjúsági Találkozót az egyházmegye védőszentjének, Gellért püspöknek ünnepén.

A rendezvénynek a Szeged-Alsóvárosi Ferences Templom, továbbá a Karolina Általános Iskola és Gimnázium adott otthont. Az idei találkozó témája a Kitartás volt. A több mint negyven településről érkező 450 fiatalt flashmob, imádság, előadás, csoportfoglalkozások, közös szentségimádás és szentmise várta.

A reggeli imádságot Gyulay Endre püspök tartotta, aki képmeditációs imádságában az élet olyan mozzanatait emelte ki, melyben a kitartás elengedhetetlenül fontos: akár egy kisgyermek nevelésében, egy párkapcsolatban vagy az élet egyéb fordulópontjain felbukkanó kihívásokban. A találkozó témájáról, Hirling Zsolt világ- és Európa-bajnok evezős tartott előadást.

Előadásában személyes példákon keresztül mesélt arról, hogy mit jelent számára a kihívás, illetve, hogy mit jelentett akkor, amikor a világ- és Európa-bajnokságon részt vett. A fiatalokat arra buzdította, hogy az élet minden területén gyakorolják a kitartást, ugyanis a világ számos egyszerűbb és könnyebb utat kínál (semmittevés, függőségek), de ezek nem segítenek a személyiség és az Istenkapcsolat kibontakozásában. A keresztény világnézet megkívánja, hogy az életet komolyan vegyük és az egymás iránti szeretetben kitartóak legyünk.

Az előadást követően a fiatalok csoportfoglalkozáson vettek részt, ahol játékos, beszélgetős formában oszthatták meg egymással a témához kapcsolódó gondolataikat és tapasztalataikat. A délután folyamán számos ügyességi játék várta a résztvevőket: csocsózhattak az egyházmegye papnövendékeivel, valamint focizhattak, kötélhúzással, célbadobással és sok más csapatjátékkal tehették próbára kitartásukat.

Az ifjúsági programot szabadtéri szentségimádás és szentmise zárta, melyet Kopasz István üllési plébános atya tartott, aki prédikációjában kiemelte, hogy „a keresztény élet olyan, mint folyton az árral szemben haladni. Ha az ember feladja, elsodorja az ár, ezért össze kell fognunk és nem állhatunk meg.”
A találkozó zenei szolgálatát a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség énekkara végezte. A nap programjaiban önkéntes fiatalok és a Karolina Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium diákjai segítettek.

Fotó: Kiss Gergely és Soczó Géza

no images were found

Előző sztori

Előzetes letartóztatásban a montenegrói kábítószercsempész

Következő sztori

Felújítási munkálatokat végeznek a Szilléri sugárúton