/

Főszerepben a halászlé – Elkezdődött a XXI. Halfesztivál

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Péntektől vasárnapig a halászlé lesz a főszereplő a Tisza két partján, a belvárosi Huszár Mátyás rakparton és az újszegedi Partfürdőn megrendezett XXI. Nemzetközi Tiszai Falfesztiválon.

Nagyszabású ünnepe ez a szegedi halászlének, a halfőzők fakanállal és bográccsal felfegyverkezve küzdenek meg egymással, hogy elnyerjék a Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács által alapított Halfőző Érdemrend valamelyik fokozatát. A Múzeum előtti Vízi bástyán felállított Óriás Bográcsban a legjobb féle szegedi halászlé fő, amihez a paprikát az égből hozza a szegedi boszorkány annak rendje és szegedi módja szerint, ahogy a hagymát csakis Makóról hozzák a Maroson át a tutajjal.

Nem csak a hagyományos ízek, hanem a magyar kézműves termékek színe-java is felvonul a Tisza-parton: az ország minden szegletéből idesereglett kézművesek portékái kerülnek terítékre, színesítve a rendezvény kínálatát és hangulatát. Pénteken az Irigy Hónaljmirigy koncertje szórakoztatja a közönséget, de musical és operett show-t is láthatnak és hallhatnak a fesztiválra kilátogatók a hétvége során.

Szombaton a SZEGEDma Klub is kitelepül a fesztiválra, ahol halászlével és sült keszeggel várják a vendégeket. A részletes programot ITT olvashatják.

no images were found

Előző sztori

Odafigyelnek az iskolásokra Csongrád megyében

Default thumbnail
Következő sztori

Putyin: Magyarország megerősítette atomerőmű-bővítési szándékát

Legutóbbi hasonló cikkek