Közélet

Fidesz: az ellenzék leszerződött a kerítés lebontására

Fidesz: az ellenzék leszerződött a kerítés lebontására

2017. szeptember 20., szerda
Fidesz: az ellenzék leszerződött a kerítés lebontására

Az ellenzék, a "Soros-terv" részeként leszerződött a határkerítés lebontására, amellyel egyaránt veszélyezteti Magyarország és Európa biztonságát - jelentette ki a Fidesz szóvivője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

A "Soros-terv" része, hogy tagállami hatáskörből brüsszeli hatáskörbe kerüljön a határvédelem ügye, aminek része a magyar határvédelmi kerítés lebontása - közölte

Puskás Imre

. Emlékeztetett arra, hogy a kerítés lebontását kilátásba helyezte korábban

Gyurcsány Ferenc

DK-elnök,

Botka László

MSZP-s miniszterelnök-jelölt, az Együtt programjában is olvasható a kerítés lebontásának terve, a Jobbik pedig "kétértelmű nyilatkozatokat" tesz az ügyben, ezért megbízhatatlan. Puskás Imre közlése szerint a Soros-terv végrehajtása súlyos következményekkel járna. Ezzel kapcsolatban Soros Györgyöt idézte, aki szerinte úgy fogalmazott: céljuk a menekültek védelme, aminek akadályát a nemzeti határok jelentik. Soros szerint - folytatta - az egyes uniós tagországok határkerítéseket emelve önző migrációs politikát folytatnak, és ez aláássa a globális sztenderdeket, ez alatt pedig ő azt érti, hogy az EU-ba évente egymillió migránst kell betelepíteni. Nem kétséges, hogy ez a terv,

Soros György

terve a magyar ellenzéki pártok szándékával összhangban veszélyezteti az EU és Magyarország biztonságát - mondta a kormánypárti politikus. Mindannyiunk számára fontos, hogy a magyar emberek pontos ismereteket kapjanak arról, hogy mit is jelent a Soros-terv és kinyilváníthassák véleményüket arról, hogy támogatják-e a kerítést vagy nem - fogalmazott Puskás Imre. Hozzátette: ezért fontos a nemzeti konzultáció, amelynek során az emberek ismereteket szerezhetnek a Soros-tervről és véleményt mondhatnak arról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.