Fidesz: állandósult az erőszak Európában

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tömeges bevándorlás óta az erőszak állandósult Európában – hangsúlyozta a Fidesz a két éve történt röszkei zavargásra emlékeztető közleményében.

Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében felidézte: miután Magyarország lezárta a határt az illegális migránsok tömege előtt, a röszkei határátkelőnél erőszakos támadás indult a magyar rendőrök és az államhatár ellen.

A migránsok kövekkel, betondarabokkal, üvegdarabokkal dobálták meg a schengeni határokat védő magyar rendőröket, több rendőrt súlyosan meg is sebesítettek. Azóta azt látni, “Röszke csak a kezdet volt”, s Európában az erőszakos támadások állandósultak az európai hatóságok és az emberek ellen – írta a nagyobbik kormánypárt.

“Mégis vannak, akik az erőszak és az olyan terroristák oldalára álltak, mint a röszkei támadást irányító Ahmed Hamed, aki egy iszlám fundamentalista szervezet tagja, és 7 különböző névre kiállított útlevéllel tévesztette meg az európai hatóságokat” – olvasható a közleményben. A Fidesz rámutat: Ahmed Hamed ügyvédje egy volt szocialista miniszter, mellette kampányolnak a Soros-szervezetek, brüsszeli és magyar baloldali politikusok, akik a Magyarországot elítélő európai parlamenti határozatban is a szabadon bocsátását követelik. Ezzel nyíltan egy terroristát védenek a törvényekkel és a schengeni határt védő rendőrökkel szemben – írták.

Előző sztori

Őrizetbe vettek egy férfit a metrómerénylettel összefüggésben (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Nézőpont: az ellenzéki pártok tagadják a migráció jelenségét és veszélyét