Közélet

Fidesz: állandósult az erőszak Európában

Fidesz: állandósult az erőszak Európában

2017. szeptember 16., szombat
Fidesz: állandósult az erőszak Európában

A tömeges bevándorlás óta az erőszak állandósult Európában - hangsúlyozta a Fidesz a két éve történt röszkei zavargásra emlékeztető közleményében.

Hidvéghi Balázs

, a párt kommunikációs igazgatója az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében felidézte: miután Magyarország lezárta a határt az illegális migránsok tömege előtt, a röszkei határátkelőnél erőszakos támadás indult a magyar rendőrök és az államhatár ellen. A migránsok kövekkel, betondarabokkal, üvegdarabokkal dobálták meg a schengeni határokat védő magyar rendőröket, több rendőrt súlyosan meg is sebesítettek. Azóta azt látni, "Röszke csak a kezdet volt", s Európában az erőszakos támadások állandósultak az európai hatóságok és az emberek ellen - írta a nagyobbik kormánypárt. "Mégis vannak, akik az erőszak és az olyan terroristák oldalára álltak, mint a röszkei támadást irányító

Ahmed Hamed

, aki egy iszlám fundamentalista szervezet tagja, és 7 különböző névre kiállított útlevéllel tévesztette meg az európai hatóságokat" - olvasható a közleményben. A Fidesz rámutat: Ahmed Hamed ügyvédje egy volt szocialista miniszter, mellette kampányolnak a Soros-szervezetek, brüsszeli és magyar baloldali politikusok, akik a Magyarországot elítélő európai parlamenti határozatban is a szabadon bocsátását követelik. Ezzel nyíltan egy terroristát védenek a törvényekkel és a schengeni határt védő rendőrökkel szemben - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.