Énekszóval avattak zenetermet a Gregor-iskolások + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közös énekléssel ünnepelték a Zene Világnapját, majd birtokba vették az újonnan átadott Gregor-termet az újszegedi tanulók.

Népdalcsokorral készültek a jeles napra a Szegedi Gregor József Általános Iskola tanulói. Az iskola épülete előtt megszólaltatott népdalokat a Pro Musica Alapfokú Művészeti Iskola vezetője, Erdős Kinga kísérte zongorán. Az esemény keretében átadott Gregor-terem sok gyermek tanulásában nyújthat segítséget, emléket állít a névadó előtt, a szellemisége pedig motiválhatja a tanulókat, még eredményesebbé teheti mindazt a munkát, amelyet a pedagógusok véghez visznek az intézményben.

„Iskolánkba 450 diák jár, ettől a tanévtől kezdve már elsőtől a hatodik évfolyamig csoportbontásos ének-zene tanítás folyik. Azok a gyermekek, akik énekkarunk tagjai, akik zenét tanulnak, egy speciális oktató-nevelő munka részesei, amely bázisát jelenti a nyolcvanfős kórusunknak is. Órarendi keretek között énekkarunk működik, de próbálunk más művészeti ágakra kiterjedő stabil alapokat is biztosítani. Intézményünkben tíz éve indult a Gregor-program. A művészeti oktatás ekkor a zene mellett a kreatív kézműves fejlesztést és a néptáncoktatást is magában foglalta. Most újraindítottuk a néptáncot, törekszünk megtalálni a harmadik szálat is” – ismertette a SZEGEDma.hu-nak Pocsai Blanka intézményvezető, aki azt is elmondta, az újonnan átadott zeneterem az iskolájuk profiljának, művészeti nevelésének a szentélye lehet. Hozzátette, a szülői közösség nagyban hozzájárult a bútorzat beszerzéséhez, a tanterem kialakítása a Szegedi Tankerületi Központ támogatása mellett valósulhatott meg. Az ünnepélyes átadón az iskola névadójának özvegye, Gregor Józsefné a zene szerepét tolmácsolta a diákoknak, Vajda Júlia Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes pedig közös éneklésre invitálta a gyermekeket.

no images were found

Előző sztori

Jogerősen másfél év felfüggesztett börtönre ítélték Hagyó Miklóst

Következő sztori

Vádemelés a „herbált” áruló nővel szemben