Elfogult tolmácsokat toboroznak Soros civiljei

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tavaly tíz tolmácstól vált meg elfogultság miatt a bevándorlási hivatal, miközben a Soros György által támogatott szervezetek próbálják befolyásolni a fordítókat – írja a Magyar Idők.

Migránsokkal foglalkozó szakemberek, szociális és államigazgatási területen dolgozók, családsegítő központok, gyermekjóléti szolgálatok és civil szervezetek munkatársai, idegenrendészeti feladatokat végzők, egészségügyben dolgozók, önkéntesek számára hirdetett képzést a Soros György nevéhez köthető Menedék Migránsokat Segítő Egyesület – közölte a Magyar Idők.

A szervezet személyi szinten is kapcsolódik a magyar származású milliárdoshoz, a társaság igazgatója, Kováts András, elnöke, Örkény Antal, valamint a felügyelőbizottság egyik tagja, Melegh Attila mind megfordult már CEU.

Nem új a gyakorlat a Soros-szervezetek között, az emberi jogi fundamentalizmus talaján álló Helsinki Bizottság igyekezett már hatást gyakorolni bírákra és a tolmácsokra is. A szervezet már 2010-11 fordulóján foglalkozott a visegrádi országok és Ukrajna hivatalos fordítói gyakorlatával. Kiemelték a tolmácsok egyéni felelősségét, valamint azt, hogy a hatósági eljárásban gyakran a migráns előadása és annak fordítása az egyedüli, ami alapján dönteni lehet a menekült- vagy oltalmazottkénti elismerésről. Kitértek arra is, hogy a tolmácsok akár a vallomás átköltésével is támogatják a migránsokat.

Ez utóbbi azért különösen érdekes, mert a 2015 óta hazánkat is érintő migránsválság világossá tette, hogy az ide érkező határsértők nem félnek hazudni életkorukról vagy származási helyükről.

A Soros-hálózathoz köthető személyek és szervezetek visszatérő vendégei az egyetemek tanrenden kívüli programjainak – szögezte le a Magyar Idők. A Budapesti Műszaki Egyetem is adott már helyet a milliárdoshoz köthető szerveztek rendezvényeinek, ahol arról is szó esett, hogy közösen fogják a jövő hatósági tolmácsait képezni az intézmény falai között.

Mindezek tekintetében kiemelt jelentőséget kap az a hír, hogy tavaly tíz tolmáccsal szakította meg az együttműködést a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, amiért helyzetükkel visszaélve megpróbáltak segítséget nyújtani az eljárás alá vont migránsoknak.

Előző sztori

Berezelt a buszbalhétól a városvezetés – Kizárták a lakosokat a közgyűlésről

Következő sztori

Lázár: az elmúlt száz év legnagyobb óvoda- és iskolafelújítási programja folyik az országban