Írjon nekünk

Közélet

Egy karnyújtásnyira került az állam az üllésiekhez + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Országszerte is példaértékűnek számít az az összefogás, amit a helyi önkormányzat, a megyei kormányhivatal és több minisztérium tanúsított az üllési kormányablak kialakításához. A beruházás által az eddigieknél jóval könnyebben vehetik igénybe az állami szolgáltatásokat a térségben élők.

A pénteki ünnepélyes átadáson Nagy Attila Gyula polgármester kifejtette, a polgármesteri hivatal teljes energetikai korszerűsítésével párhuzamosan alakították át az okmányirodát kormányablakká. A beruházást önkormányzati önerő, a Csongrád Megyei Kormányhivatal által elnyert pályázat, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Miniszterelnökség és a Belügyminisztérium segítségével valósították meg. „Ez nem csak Üllésnek, hanem az egész környéknek hatalmas előrelépést jelent, mivel a kormányablak által az állam sokkal közelebb, szinte karnyújtásnyira került az itt élőkhöz” – tette hozzá. A nagyközség első embere köszönetet mondott B. Nagy László országgyűlési képviselőnek, amiért minden üllési fejlesztést kiemelten támogat, s megmutatja, hogy teljes mértékben a lakosok mellett áll.

Juhász Tünde kormánymegbízott szerint mivel a legközelebbi járási központ Mórahalom, ezért Üllés és az ahhoz tartozó tanyás térség eddig speciális helyzetben volt, és nehezen tudta igénybe venni a közigazgatási szolgáltatásokat. „A kormányablak elmúlt néhány hetes működése máris igazolja, hogy a projektnek volt létjogosultsága. Az okmányirodában évente mintegy 9 ezer ügyet intéztek, a becslések szerint ez a szám akár meg is duplázódhat” – fejtette ki a kormánymegbízott. A Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője szimbolikusnak nevezte a szeptember 29-i átadót, amikor egy helyi közösség törekvésének tudtak eleget tenni, mivel szeptember 30. a helyi önkormányzatok napja – 1990-ben, a rendszerváltás után ezen a napon tartották meg az első szabad önkormányzati választást Magyarországon.

Zöld-Nagy Viktória, a Miniszterelnökség területi közigazgatás-fejlesztésért felelős helyettes államtitkár is a beruházás fontosságát méltatta, míg Nemcsok Dénes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, hogy a megyei kormányhivatal összesen 1,2 milliárd forint értékben végez épületenergetikai felújításokat a térségben. A munkálatok 80 százaléka már elkészült, a fennmaradó résszel pedig az év hátralévő részében szeretnének végezni.

„Voltak, akik ellenezték az üllési kormányablak létrejöttét, de a kitartás és a szorgalom végül meghozta gyümölcsét” – jelentette ki B. Nagy László. A fideszes országgyűlési képviselő szerint az egész országban egyedülálló, hogy négy-öt különböző helyről biztosítottak forrást a beruházás megvalósításához. A politikus úgy véli, hozzátartozik a mai kor követelményeihez, hogy helyben, az eddigieknél jóval gyorsabban és hatékonyabban intézhetik el az itt élők az állami szolgáltatásokhoz kapcsolódó ügyeiket. Csongrád megye fejlesztési biztosaként még elmondta, Üllés eddig 35 sikeres európai uniós fejlesztésen van túl, amelyek által összesen 515,5 millió forint érkezett a településre.

Kommentek

Közélet

28 hektáron burjánzik a parlagfű Csongrád megyében

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Évről évre nő a kiszabott bírság mértéke.

Tovább olvasom

Közélet

Koldusmaffia: cukiság faktorral pöröghet a biznisz

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Van olyan hajléktalan, aki háromszor annyi pénzt kap kutyával, mint nélküle.

Tovább olvasom

Hírzóna

Nyári ítélkezési szünetet tartanak a Szegedi Ítélőtáblán (is)

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

De folyamatos az ügyfélfogadás.

Tovább olvasom

Aktuál