Közélet

Egy karnyújtásnyira került az állam az üllésiekhez + FOTÓK

Egy karnyújtásnyira került az állam az üllésiekhez + FOTÓK

2017. szeptember 29., péntek
Egy karnyújtásnyira került az állam az üllésiekhez + FOTÓK

Országszerte is példaértékűnek számít az az összefogás, amit a helyi önkormányzat, a megyei kormányhivatal és több minisztérium tanúsított az üllési kormányablak kialakításához. A beruházás által az eddigieknél jóval könnyebben vehetik igénybe az állami szolgáltatásokat a térségben élők.

A pénteki ünnepélyes átadáson

Nagy Attila Gyula

polgármester kifejtette, a polgármesteri hivatal teljes energetikai korszerűsítésével párhuzamosan alakították át az okmányirodát kormányablakká. A beruházást önkormányzati önerő, a Csongrád Megyei Kormányhivatal által elnyert pályázat, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Miniszterelnökség és a Belügyminisztérium segítségével valósították meg. „Ez nem csak Üllésnek, hanem az egész környéknek hatalmas előrelépést jelent, mivel a kormányablak által az állam sokkal közelebb, szinte karnyújtásnyira került az itt élőkhöz” – tette hozzá. A nagyközség első embere köszönetet mondott

B. Nagy László

országgyűlési képviselőnek, amiért minden üllési fejlesztést kiemelten támogat, s megmutatja, hogy teljes mértékben a lakosok mellett áll.

Juhász Tünde

kormánymegbízott szerint mivel a legközelebbi járási központ Mórahalom, ezért Üllés és az ahhoz tartozó tanyás térség eddig speciális helyzetben volt, és nehezen tudta igénybe venni a közigazgatási szolgáltatásokat. „A kormányablak elmúlt néhány hetes működése máris igazolja, hogy a projektnek volt létjogosultsága. Az okmányirodában évente mintegy 9 ezer ügyet intéztek, a becslések szerint ez a szám akár meg is duplázódhat” – fejtette ki a kormánymegbízott. A Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője szimbolikusnak nevezte a szeptember 29-i átadót, amikor egy helyi közösség törekvésének tudtak eleget tenni, mivel szeptember 30. a helyi önkormányzatok napja – 1990-ben, a rendszerváltás után ezen a napon tartották meg az első szabad önkormányzati választást Magyarországon.

Zöld-Nagy Viktória

, a Miniszterelnökség területi közigazgatás-fejlesztésért felelős helyettes államtitkár is a beruházás fontosságát méltatta, míg

Nemcsok Dénes

, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, hogy a megyei kormányhivatal összesen 1,2 milliárd forint értékben végez épületenergetikai felújításokat a térségben. A munkálatok 80 százaléka már elkészült, a fennmaradó résszel pedig az év hátralévő részében szeretnének végezni. „Voltak, akik ellenezték az üllési kormányablak létrejöttét, de a kitartás és a szorgalom végül meghozta gyümölcsét” – jelentette ki B. Nagy László. A fideszes országgyűlési képviselő szerint az egész országban egyedülálló, hogy négy-öt különböző helyről biztosítottak forrást a beruházás megvalósításához. A politikus úgy véli, hozzátartozik a mai kor követelményeihez, hogy helyben, az eddigieknél jóval gyorsabban és hatékonyabban intézhetik el az itt élők az állami szolgáltatásokhoz kapcsolódó ügyeiket. Csongrád megye fejlesztési biztosaként még elmondta, Üllés eddig 35 sikeres európai uniós fejlesztésen van túl, amelyek által összesen 515,5 millió forint érkezett a településre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.