Gazdaság

Együttműködéseit bővíti az SZTE és a ContiTech

Együttműködéseit bővíti az SZTE és a ContiTech

2017. szeptember 5., kedd
Együttműködéseit bővíti az SZTE és a ContiTech

Az egyetem stratégiai célja ipari kapcsolatainak élénkítése, amelynek egyik újabb állomása, hogy a duális képzés fejlesztéséről és egy ösztöndíjprogramról írtak alá együttműködési megállapodást a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft.-vel. Elhangzott az is, hogy a közeljövőben „Continental kurzus” indítását is tervezik a felek.

„Ez a megállapodás részét képezi azon stratégiánknak, hogy az SZTE az ipari kapcsolatait próbálja erősíteni” – szögezte le

Szabó Gábor

, az SZTE rektora. Kiemelte, a műszaki képzések megerősítésére is nagy hangsúlyt fektetnek, azon belül pedig a gyakorlati oldalra, amihez a duális képzés keretlétszámának bővítése járul hozzá. Hozzátette, az universitas környezetében szívesen látna több high-tech céget, kiváltképp, ha olyan jellegű együttműködéseket köthetnének, mint a Continentallal. A cég az SZTE Mérnöki Kar gépészmérnöki szakán két éve hirdetett először duális képzést, ezt ki fogják terjeszteni a mechatronikai mérnök szakra is.

Az SZTE-vel közös projektekkel kapcsolatban

Nagy Mihály

, a ContiTech Fluid Automotive Hungaria Kft. ügyvezetője kifejtette, hogy a cég már 1995 óta van jelen Makón, míg az egyetemmel több, mint egy évtizede működnek együtt. A különböző kutatás-fejlesztési projekteken kívül gyakornoki programjuk is van, jelenleg 25 szegedi hallgatóval, 5-6 fiatal a nyári gyakorlatát is a cégnél töltötte, míg a duális képzésbe jelenleg 5 SZTE-s hallgató kapcsolódott be. A most induló, havi 40 ezer forinttal járó ösztöndíjrendszer keretében 15 diákot kívánnak támogatni, akik közül 8-at a Mérnöki Karról fognak kiválasztani. Nagy Mihály hangsúlyozta, bár makói telephelyük fő profilja a hűtő-fűtő gumitömlők gyártása és értékesítése az autóipar és a kamionszegmens számára, ám nemcsak helyi, hanem nemzetközi karrierlehetőséget is tudnak kínálni, hiszen több központosított tevékenységet is végeznek.

A jövőbeni célok közé tartozik az is, hogy „Continental kurzust” indítsanak útjára az SZTE-n, a cég számára ugyanis fontos, hogy a Szegedi Tudományegyetemről olyan friss diplomások kerüljenek ki, akik a gyakorlatban is jól hasznosítható tudással rendelkeznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.