/

Brit és afrikai hagyomány Bordányban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismét az egyik ősi háziállat, a kecske előtt tisztelgett szombaton Bordány. A nagyközség immár hagyományosan megrendezi a Kecskeversenyt és Helyi Ízek Fesztiválját, hogy egy vidám programmal kedveskedjen a helyi és környékbeli családoknak.

„Sikeres rendezvényen vagyunk túl, a legfontosabb az volt, hogy minél többen részt vegyenek a Park téren tartott családi napunkon. A főzőversenyre 21 csapat nevezett be, a kecskével kapcsolatos, tíz állomásból álló vetélkedőn felnőttek, valamint a 12-ből 10 általános iskolai osztályunk próbálta ki magát” – összegezte a program végén a SZEGEDma.hu-nak Kiss-Patik Péter. A település alpolgármestere hozzátette, a megmosolyogtató feladatok között káposztadobó és cipelő verseny, kecsketejivás, valamint biciklis akadálypálya teljesítése is szerepelt.

A legnépszerűbbnek azonban mindig a kecskeverseny, azaz a terelés számít. Az állat ugyanis meglehetősen makacs tud lenni, ami sokszor bonyodalmat okozhat annak, aki épp irányítani szeretné. Mókás helyzetek alakulhatnak ki.

A Kecskeversenyt ötödik alkalommal szervezték meg, míg a Helyi Ízek Fesztiválját másfél évtizede tartják meg a nagyközségben. A két rendezvényt harmadjára szervezték meg egyszerre.

Kiss-Patik Pétertől megtudtuk, a Kecskeverseny ötlete abból adódott, hogy egy különleges eseményt szerettek volna szervezni a helyieknek és a környékbelieknek, és az interneten rátaláltak, hogy Angliában és Afrikában több helyen is így tisztelegnek a kecskék előtt. „Úgy gondoltuk, némiképp itthon is lehet népszerűsíteni őket, ugyanis nagyon hasznos jószágok, elég csak a sajtjukra, vagy a tejükre gondolni” – osztotta meg még velünk az alpolgármester.

no images were found

Előző sztori

Tankcsapda: Szegeden a legnehezebb játszani

Következő sztori

Dánia sem kér többet a migránsokból