Vélemény

Blogstar: Születőben Bécsisztán

Blogstar: Születőben Bécsisztán

2017. szeptember 13., szerda
Blogstar: Születőben Bécsisztán

Amit nem sikerült elérnie Szulejmánnak, vagy Kara Musztafának, azt sikerült elérnie békés körülmények között a muzulmán világnak. Ahogy a Blogstar is írja, ha folytatódik a tendencia, pár évtizeden belül a keresztények jelentős kisebbségben lesznek az osztrák fővárosban.

Az alábbi hír jött velem szembe: "Az osztrák főváros iskoláiba mintegy 32 ezer muszlim és csaknem 30 ezer katolikus diák jár - derül ki a Városi Iskolatanács adataiból, amely szerint a bécsi általános iskolások közül 15 500 diáknak nincsen vallási hovatartozása. A Kurier által idézett adatok szerint mintegy tízezer diák szerb-ortodox." Mostmár nyugodtan kijelenthetjük, hogy ami nem sikerült Szulejmán szultánnak, vagy Kara Musztafának, azt sikerült békés körülmények között elérnie a muzulmán világnak az elmúlt évtizedekben az osztrák fővárosban. Az osztrák fővárosban, ha így folytatódnak a dolgok, akkor pár évtizeden belül a keresztény felekezetekhez tartozók erős kisebbségben lesznek. Akkortól pedig nyugodtan át lehet nevezni Bécs nevét Bécsisztánra. A kérdés csupán annyi lesz, hogy a berlini, vagy éppen a szarajevói villájethez fog-e tartozni. Forrás:

blogstar.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.