Írjon nekünk

Sport

Biliárd: a németek állították meg Nagy Csabát a hollandiai Eb-n

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Ezúttal az érem nem sikerült a Szegedi Biliárd SE játékosa számára a Hollandiában megrendezett szenior Európa-bajnokságon, Nagy Csaba a torna legjobbjaival szemben játszott szoros mérkőzéseket.

“Amúgy szeretjük őket, jófejek” – utalt Nagy Csaba arra, hogy két játékban is a későbbi döntős, német játékostól kapott ki a hollandiai Leende-ben megrendezett szenior Európa-bajnokságon. 14/1-es játékban a szlovén, majd lengyel ellenfelét búcsúztatta, a legjobb 32 között azonban érkezett a német Dirk Stenten, akivel már nem bírt a szegedi játékos: a germán ellenfél végül egészen a döntőig menetelt. Kvázi ugyanez történt tízes játékban is, itt a legjobb nyolc közé jutott, de jött a későbbi – szintén- döntős Reiner Wirsbitzki, így ötödikként zárta ezt a játékot. Kilences játékban a többszörös Európa-bajnok Enrique Correia jelentette a végállomást, aki most is két éremmel térhetett haza Hollandiából. A hazánkat képviselő Habó Alex is egy ötödik helyet ért el, ő a 14/1-es játékban játszhatott éremért, ám végül ez nem sikerült számára, míg a magyar csapat Váradi Andrással volt teljes. „Minden játékban több mint nyolcvan induló volt. Egy ötödik helyet elhozni is szép teljesítmény, nehéz ebben a mezőnyben jól teljesíteni. Van húsz olyan játékos, aki bármikor Európa-bajnoki címet nyerhet, ahhoz, hogy valaki jól szerepeljen, a szerencse mellett egy jó sorsolás is kell. Négy kiemeltből én két játékost is megkaptam, de rajtuk kívül is vannak olyanok, akik képesek ezt a tornát megnyerni” – összegezte a hollandiai Eb-t Nagy Csaba.

Tavaly csapatban ugyan aranyérmet nyert a szegedi játékossal is felálló trió, ám idén anyagi problémák miatt nem tudtak indulni címvédőként: végül a norvég együttes volt az, aki felült az általuk egy évig bitorolt, Albániában szerzett trónra.”Az eredmény megszépítette Tiranát, de most nem volt semmi baj, az európai szövetség ezt mindig jól megszervezi. Nem kellett kimozdulnunk a szállodában, ott vívtuk a versenyeket is. A szervezés is jó volt, telefonos alkalmazáson is tudtuk követni – e mellett pedig jó volt visszamenni a társaság miatt is, akikkel évek óta jó a kapcsolat. Ez egy lazább torna, mint egy felnőtt Eb, itt barátságok alakulnak ki a játékosok között” – tette hozzá Nagy Csaba.

A Szegedi Biliárd SE játékosa mintegy másfél hónappal a torna előtt kezdte felkészülését, majd egy héttel a kiutazás előtt a Vegas Pubban négy napon keresztül Habó Alex társaságában folyamatos játéklehetőséghez juthattak, amire meglátása szerint szükség is volt – egyúttal köszönettel tartozik azoknak a támogatóknak, akik nélkül nem utazhatott volna a hollandiai Eb-re. “Már dolgozunk azon, hogy jövőre összeálljon a csapatunk. 2018-ban is Hollandiában rendezik a tornát, ami a szövetség történetében jubileumi lesz, így az összes szakág, beleértve a juniorokat, a nőket és a kerekes székeseket is, egyszerre játszik majd. Egy szenior Eb-n 20-22 asztal van, itt most mintegy 50 asztalon zajlik majd a játék. Reményeink szerint a felnőtt válogatott is ennek megfelelően tud részt venni, és szeretnénk nyomot hagyni jövőre” – tekintett a 2018-as kihívásra Nagy Csaba.

Hírzóna

Három győzelemmel kezdte a bajnokságot a Vidux Tisza Squash SE

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A lehetséges kilenc pontból pedig nyolcat begyűjtöttek.

Tovább olvasom

Sport

Négy szegedi az Európa-bajnoki keretben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Nem csak a pályán támadják a Szeged-Csanád GA-t

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az őszi jó szereplés és a hosszú idő után fellángolt szegedi fociláz az országos sajtóban is hírértékű már-sajnos nem mindig pozitív kicsengéssel.

Tovább olvasom

Aktuál