Beteg gyermekeken segítenek a L.É.T. Egyesület nyugdíjasai + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közösségben alkotott saját készítésű díszeket, játékokat adott át a L.É.T. Egyesület kézimunka köre az Őrzők Alapítvány képviselőinek, akik ezt adományért cserébe adják tovább. A befolyó összeget a fővárosi Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegeire fordítják.

Alkotnak, közösséget építenek, támogatják egymást az egyesület nyugdíjasai. A két éve megalakult kézimunka körben dekorációkat, díszeket, sálakat, játékokat is készítenek, horgolnak, amelyek egy részét ismét egy nemes cél érdekében ajánlották fel. A L.É.T. Egyesület kézimunka csoportja a fővárosi Őrzők Alapítvánnyal vette fel a kapcsolatot, hogy átadjanak egy válogatást az elkészített tárgyaikból. Az alapítvány képviseletében Józsa Ágnes programszervező munkatárs elmondta, a fővárosi Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegeinek segítenek többek között oly módon, hogy a felajánlott tárgyakat adományért cserébe adják tovább jótékony célokat is szolgáló rendezvényeken az adventi időszakban. Az így befolyó összegből a beteg gyermekek mindennapjait kívánják megkönnyíteni kórházi osztályok felújításával, orvosi műszerek vásárlásával, gyermekbarát kórházi környezet megteremtésével.

„Két évvel ezelőtt alakult meg a L.É.T. Egyesület berkeiben a kézimunka körünk, kezdetben 3-4 lelkes fővel. Azóta bővült a tagok létszáma, minden héten hétfőn összeülünk a Csongor téri közösségi házban, immáron egy-egy foglalkozásra húszan is eljönnek. Apróbb díszeket készítünk, horgolunk, megmutatjuk egymásnak az új mintákat, alkotunk közösségben, jó hangulatban” – hangsúlyozta Kis Sándorné. A csoport vezetője elmondta, a kézimunka körük a közösségi oldalon is aktív, van, hogy ott osztják meg egymással alkotásaikat, kérik ki egymás véleményét. Hozzátette, jóleső érzés számukra, hogy munkájukkal segíteni is tudnak, szándékaik szerint, ahogyan tették ezt legutóbb, úgy a jövőben is segítenék a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász és az Őrzők Alapítvány munkáját. Kis Sándorné, a kézimunka csoport vezetője elmondta, a Kothencz János által életre hívott L.É.T. Egyesület és Önkéntes Mozgalomban a nyugdíjasok közösségre leltek, ahol a tagok számíthatnak egymásra, rendszeresen szerveznek egyéb programokat, tartják a kapcsolatot más nyugdíjasklubokkal, tesznek eleget egymás meghívásainak. Kiemelte, az egyesületben új ismeretségek, barátságok kötődtek. A közösségük kimozdítja az idősebbeket a négy fal közül, így azok is kikapcsolódásra lelhetnek, akik az összefogás nélkül magányosnak éreznék magukat.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Első világháborús vándorkiállítás nyílik Hódmezővásárhelyen

Következő sztori

Szijjártó: a német politikai vezetők elismerik a határvédelem fontosságát

Legutóbbi hasonló cikkek