Az Együtt provokációnak tartja Botka ajánlatát

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Provokációnak tartja az Együtt Botka László ajánlatát – mondta Juhász Péter, a párt elnöke a Hír TV Egyenesen című műsorában.

Ahogy arról a SZEGEDma.hu is beszámolt, hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be Botka László Hiller István választmányi elnökkel és Molnár Gyula pártelnökkel, hogy a szocialisták egy “nagyvonalú” ajánlatot tesznek le a demokratikus ellenzéki pártok elé a listás helyek elosztásával kapcsolatban. Az LMP, a DK, az Együtt, a Momentum, a Párbeszéd és a Liberálisok vezetőinek és vezető testületeinek küldik meg az ajánlatot.

Az Együtt elnöke szerint ők csak az új pólus pártjaival akarnak közös listát, a többi párttal csak a koordinált jelöltállításról egyeztetnének. Juhász Péter szerint akkor van értelme az együttműködésnek, ha minden pártban van kompromisszumkészség.

„Botka László úgy csinál, mintha újabb és újabb ajánlatokkal jönne, holott most először hallottunk bármit is az ő felvetéséből. Százszor mondta el az Együtt és számos más párt is, hogy közös listát nem tud elfogadni. Ehhez képest egy ilyen ajánlat inkább tűnik provokációnak, mint valós ajánlatnak” – mondta a pártelnök.

Előző sztori

Erdőirtás Újrókuson – további fák esnek majd áldozatul (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Lomnici: Kaotikus állapotok vannak az Európai Unióban