/

Az állatok világnapját ünneplik a Szegedi Vadasparkban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az állatok világnapját 1931 óta mindig október 4-én, az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc emléknapján tartják bolygónk legtöbb országában. A Szegedi Vadasparkban ekkor óvodás és iskolás csoportokat várnak, akik érdekes minifoglalkozásokon vehetnek részt 10 és 14 óra között.

A szervezők kérik az intézményeket, hogy előre jelezzék részvételi szándékukat, mégpedig azt, hogy körülbelül mikor és hány csoporttal, osztállyal érkeznek. Október 8-án, vasárnap, szintén az állatok világnapjához kapcsolódóan, családi napra hívnak minden érdeklődőt. Itt szintén a felelős állattartás lesz a téma, ahol gyermekek és felnőttek, egy játékos vetélkedő keretében mutathatják be, hol is tartanak ezen a téren. A legügyesebbek nyereménnyel térhetnek haza, cserébe a vetélkedőn való részvételéért. Szintén vasárnap, 13.00 órától tartják exkluzív, csak az örökbefogadóiknak szóló programjukat, akik támogatásukkal sokat segítenek abban, hogy állataik minél komfortosabban érezhessék magukat. Kérik, hogy aki még nem jelzett vissza – e-mailben ugyanis mindenkit kiértesítettek – hogy eljön a rendezvényre, tegye meg mielőbb, hiszen csak előre tervezve tudnak mindenkinek izgalmas, marandó élményt nyújtani.

Előző sztori

Kívülről akarják megbuktatni Botkát

Következő sztori

Befejező szakaszába ért a 47-es út hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszának építése