Kultúra

Acappella fesztivált rendeznek Szegeden

Acappella fesztivált rendeznek Szegeden

2017. szeptember 26., kedd
Acappella fesztivált rendeznek Szegeden

Kórusok szabadtéri minikoncertjével kezdődik meg csütörtökön a Fool Moon Acapella fesztivál Szegeden - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A hangszeres kíséret nélküli, énekelt zene műfaját bemutató fesztivált - számtalan külföldi verseny és fellépés tapasztalatait hasznosítva - a szegedi Fool Moon vokálegyüttes alapította 2005-ben. Az elmúlt években a fesztivál közönsége megismerkedhetett a műfaj legjobb hazai képviselőivel, és többször is álló ovációval üdvözölte a külföldi acappella zene és beatbox kiválóságait. A háromnapos fesztivál nyitónapján a járókelők hét kórus minikoncertjét élvezhetik Szeged belvárosában. A Kórusok szabadon elnevezésű programot az együttesek közös éneklése koronázza meg a Szent István téren, ahol

Balázs Árpád

Nemes Nagy Ágnes

versére írt - az Oscar-díjas Mindenkiben is felcsendülő - Bodzavirág című kórusművét adják elő. A nap a H. A. B. popkórus koncertjével zárul az IH Rendezvényközpontban. Pénteken elsőként

Szirtes Edina Mókus

, a magyar világzene egyik legrendhagyóbb figurája és a beatbox műfaj egyik hazai sztárja,

Jammal

lép színpadra. Őket

Bolyki Balázs

követi soul és gospel kórusával, a közönség nemcsak hallgatója vagy nézője lehet a koncertnek, hanem aktív résztvevője is. A házigazda Fool Moon szombaton áll színpadra. A 2001-ben az első magyar pop-acapella csapatként létrejött együttes az elmúlt másfél évtizedben számos nemzetközi elismerést szerzett, a műfaj legismertebb hazai képviselői és Nyugat-Európa fesztiváljainak állandó fellépői. A fesztivált a svéd Vocal Six zárja. A négy tenor, egy basszus és egy bariton alkotta együttes 25 éve szórakoztatja a közönséget, 1500 koncertet adtak Svédországban és világszerte. A csapat 2005-ben - a Fool Moonnal együtt - elnyerte a Ward Swingle-díjat magas színvonalú munkája elismeréseként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.