Írjon nekünk

Közélet

A tettek mezejére terveznek lépni Soros civiljei

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Fel kell készülni a blokádokra, épületfoglalásokra – ígérik a Soros-hálózat tagjai, akik külföldi erőszakos tüntetésekre pozitív példaként tekintenek és már képzésekkel készülnek a forró őszre, amikor fizikai erőszakkal terveznek a magyar kormány ellen fordulni.

Anarchista forgatókönyv szerint, a törvények figyelmen kívül hagyásával érnének el kormányváltást a társadalmi támogatást igen, a külföldi pénzeket viszont nem nélkülöző civil szervezetek – írja a hirado.hu. A magyar származású milliárdos a polgári engedetlenség eszméje által legitimálná a kormánnyal való szembefordulást. „A nyílt társadalmak megőrzéséhez nem elég a jogállamban bízni: ki kell állni azért, amiben hiszünk. A CEU és az alapítványaim támogatottjai ezt teszik. A létük a tét.” – fogalmazott Soros György.

A milliárdos szavaihoz híven a hazai civilek élharcosai már készülődnek, többen forró őszt ígérnek. Véleményük szerint egy demokratikus jogállamban élőknek akár erőszakkal is, de érvényesíteni kell az akaratukat a nyílt társadalmak megőrzéséhez. A hirado.hu szerint képzések, konferenciák és nyilatkozatok útján igyekeznek megágyazni a polgári kormány megdöntését célzó szervezett engedetlenségre.

Egyik konkrét példa a készülődésre a Párbeszéd júniusi „Ellenállás, engedetlenség – Erőszak nélkül?” – című vitaestje, ahol elhangzott, hogy a forradalomban az NGO-k helyett a szakszervezeteket is be kellene szervezni. Szintén június tartott konferenciát az ellenállásról az Eötvös Károly Intézet, a Soros fizette ellenzék eszköztárában pedig az erőszakos cselekmények is megjelent, mint reális lehetőség.

A hazai civilek külföldi példákat hoznak arra, hogy van hova fejlődniük, Vágó Gábor így fogalmazott a témában: „Ez a radikalizmus Magyarországon ma? Tehát ha az ember elmegy Párizsba, Brüsszelbe, én tényleg számos olyan demonstráción voltam, ahol ezeket kiröhögték volna. Ez a nemzetközi mozgalmi szinten még az alja a dolgoknak. (…) Azért a magyar tüntetési kultúrának is kellene fejlődnie abban, hogy jóval több olyan performatívabb jellegű eseményre lenne szükség, ahol a korlátozott erőszak jelen van.”

Gulyás Márton szerint a toborzás és a felkészítés már megkezdődött, állítólag már 1500-nál tart a résztvevők száma. Az elméleti viták mellett már a gyakorlati helyzetekre is felkészítik a követőket, például rendőri intézkedés esetére is.

Gulyás már aktivizálta magát, kezdeményezte, hogy változtassák meg a pártok a választási törvény módosítását. Ennek sikertelensége esetén polgári engedetlenségi mozgalmat tervez indítani. Az engedetlenség elvileg büntetőeljárást vonna maga után, de ők megtalálták a módját, hogyan bújjanak ki a jogi felelősség alól: „Pont az a lényege a polgári engedetlenségi mozgalomnak, hogyha egyetlenegy ember csinálja, akkor valószínűleg azzal szemben lehetséges büntetőjogi eszközökkel eljárni.” Ennek megfelelően tömegesen, több tucatnyian vagy több százan tervezhetnek fellépni ősszel a kormány ellen.

„Ha a kormány ősszel sem tér jobb belátásra, akkor olyan szinten fogjuk felbontani az együttműködést az államhatalommal. Fel kell készülni a blokádokra, épületfoglalásokra, élőláncra” – fogalmazott Gulyás, aki arra készül, hogy október 23. után követelésekkel áll elő, ennek nyomatékosításához pedig erőszakmentes, polgári engedetlenségi mozgalmat indít.

A civilek nem csak a levegőbe beszélnek abban a tekintetben, hogy Soros György által forgatókönyvük is van már, melyet a spekuláns hálózata már évek óta használ: ez Saul Alinsky értekezése a kormányok megbuktatásáról, amely olyan módszereket mutat be, amelyek segítségével választások nélkül is el lehet érni a kormányváltást.

A terv lényege a provokáció, központi elemek a törvényesség határán, vagy azon túl mozgó akciók, illetve ezek következtében a mártíromság. A tömeget megállás nélkül hergelik egymás utáni akciókkal, nem engedik, hogy a tömeg figyelme elterelődjön, hiszen ugrásra készen kell várniuk a mozgalom menetrendjéhez. Így válhatnak kulcsfontosságú eszközzé a kormányzat megdöntésében.

Ezek alapján a választások előtt újabb akciókra számíthatunk a Soros Györgyhöz köthető szervezetektől, melyek a jogállamiság határainak feszegetése közben, akár az erőszakos cselekedetektől sem riadnának vissza. Ezzel persze csak a Sorossal jó kapcsolatot ápoló baloldal profitálna, amelynek a közvélemény kutatások szerint nem sok esélye van hagyományos úton győzedelmeskedni a jövő évi választásokon.

Közélet

Győr polgármestere is elkapta a koronavírust

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere közleményben tudatta, hogy megfertőződött az új koronavírussal.

Tovább olvasom

Közélet

Lassan egy hete várjuk a hajléktalanellátó válaszait

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Múlt hét csütörtökön küldtünk kérdéseket, de még nem kaptunk válaszokat.

Tovább olvasom

Közélet

Gulyás Gergely: Változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A kormány eltekint az erre vonatkozó módosítási szándékától.

Tovább olvasom

Aktuál