Közélet

A pedagógusok felkészülten várják a becsöngetést

A pedagógusok felkészülten várják a becsöngetést

2017. szeptember 1., péntek
A pedagógusok felkészülten várják a becsöngetést

Mintegy tizenhétezer diáknak csengetnek be a Szegedi Tankerületi Központ intézményeiben. Valamennyi iskola „felfrissülve” várja a diákokat szeptember elsején.

A 2017/18-as tanítási év jól előkészített tanév – mondta el portálunknak

Plesovszkiné Ujfaluczki Judit

tankerületi igazgató. „Az intézményekkel megfelelő működési mechanizmusban, partneri kapcsolatban tudtuk előkészíteni az új tanévet. A nyár folyamán sikerült teljesíteni azokat a karbantartási, felújítási teendőket is, amelyek lehetővé tették mindazt, hogy rendezett, megújult környezetben kezdhették meg a diákok a pedagógusokkal a munkát. Csaknem harmincezer négyzetméternyi felület festése, mázolása, tisztasági meszelése valósult meg, továbbá a szükséges egyéb karbantartási munkálatokat is elvégeztek a tankerület mind a negyvenegy intézményében. A pedagógusok és az intézményvezetők egyaránt felkészülten kezdték meg a számos újdonságot tartogató tanévet, ilyen többek között a pedagógustársadalmat érintő béremelés, pótlékváltozás” – nyilatkozta Plesovszkiné Ujfaluczki Judit. A tankerületi igazgató kiemelte, a tankönyvek szállítása már kialakult, ütemezett rendben történt, közvetlenül a Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. szállította ki az iskolákhoz egy előzetesen összeállított ütemterv alapján. Az intézményvezetők segítségével figyelemmel kísérték a folyamatot, hogy gördülékenyen, problémamentesen megérkezhessenek a tankönyvek, amelyeket az idei tanévben a kormány döntése szerint már nemcsak az alsósok, hanem az 5–9. osztályosok is térítésmentesen kaptak. „Továbbra is tapasztalható az a szándék, hogy az iskolai költségek viseléséből az állam igyekszik minél többet átvállalni, könnyítve ezzel a családok terheit” – tette hozzá a tankerületi igazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.