Közélet

A gyűlölködés ellen zarándokolnak Szegeden

A gyűlölködés ellen zarándokolnak Szegeden

2017. szeptember 5., kedd
A gyűlölködés ellen zarándokolnak Szegeden

Kormányhű, jobboldali nyugdíjasok Mária-napi zarándoklatot tartanak szeptember 12-én, 16 órai kezdéssel Szegeden a rókusi templomkertben, illetve a Szűzanya szobránál és a Dóm kertben az '56-os Pietánál. Céljuk egy erkölcsi minimum megvalósítása és a gyűlöletkampány elleni küzdelem.

A szervezők szeretnék bebizonyítani, hogy a megbélyegzés bizonyos ellenzéki pártok részéről nem igaz. „Az úgymond kormányhű, tehát a polgári kormányzat célkitűzéseit, értékrendjét támogató nyugdíjasok nem gyűlölnek senkit. Ha megsértenek bennünket, akkor keresztény emberek lévén, meg tudunk bocsájtani. Az ítélet a Jóistené. Mi csupán meg fogjuk ezt jegyezni, és azt szeretnénk, hogy a választás a jövőben legyen egy erkölcsi minimumhoz kötve, amelyet egyetlenegy párt se lépjen át, ne rágalmazzák, ne szidalmazzák egymást” – emelte ki hírportálunknak a főszervező,

Dobák Lászlóné.

Kitért arra is, hogy nagyon sokszor lehetett azt hallani, hogy a magyar közélet szereplői kígyót, békát kiabáltak egymásra. Az esetek többségében csak lejárató kampányokról volt szó. Hiába élt sokszor az adott illető perrel, mert mire az igazát, ártatlanságát bebizonyította, addigra már rég vége volt a választásoknak. A zarándoklat szervezői erre is szerették volna ráirányítani a figyelmet, amikor életre hívták ezt az eseményt. A jövő szempontjából szerintük fontos, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Azt szeretnék, hogy a következő választás civilizált, keresztény módon bonyolódjon le, és ne legyen senki se megalázva, illetve megsértve. A rendezvényen szakrális, hazafias Mária-énekeket hallhatnak az érdeklődök. Mint például az „Ó, Nagyasszony, nemzetünk reménye” című egyházi zenét. Az „István, a király” koronázási áriáját prózai formában adják elő. Az eseményt a „Boldogasszony Anyánk” ősrégi magyar himnusszal zárják. A szervezők egy villamosnyi emberre számítanak. A nyugdíjasokat arra kérik, hogy mondjanak nemet a gyűlöletkampányra. Mindenkit sok szeretettel várnak a szeptember 12-i időpontra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.