Írjon nekünk

Bulvár

1368 adag ételt tekertek össze rászoruló gyerekeknek Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Míg készült a több száz liter halászlé a Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon, Szegeden, addig a látogatók 456 hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetésére gyűjtöttek össze adományt. A Tekerj, hogy segíthess! program 2016-ban indult a Budapest Bike Maffia és a Cofidis együttműködésében. Az immáron országos turné első vidéki állomása Szeged volt, ahol a helyi érdekeltségű Szeged Bike Maffia önkéntesei közreműködésével 1368 adag ételt tekertek össze a gyerekeknek a résztvevők.

Hazai felmérésekből kiderült, hogy 36–54.000-re tehető azon gyerekek száma, akik számára a napi háromszori étkezés nem biztosított Magyarországon. A hátrányos helyzetű gyermekek alultápláltsága mögött elégtelen mennyiségű és kedvezőtlen minőségi összetételű étkezés áll. A Tekerj, hogy segíthess! program elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet erre az össztársadalmi problémára, valamint, támogatást gyűjtsön a rászorulók számára.

A gyermekéhezés problémájának enyhítésére a Budapest Bike Maffia és a Cofidis Magyarország először 2016-ban fogott össze, akkor három nap alatt 1365 gyerek napi étkezését sikerült fedezni, idén tavasszal pedig két nap alatt 1188 gyermek étkezésére gyűlt össze támogatás. Ősszel négy vidéki helyszínnel bővült a program, és elsőként Szegeden rendezték meg az akciót, ahol egy nap alatt 456 gyerek napi étkezéséhez elegendő, 1368 adag adomány gyűlt össze. A Tekerj, hogy segíthess! programon a résztvevők kerékpárokra pattanva, rövidtávon tehették próbára a gyorsaságukat, és versenyezhetnek görgőkre szerelt bicikliken, az 1 km-es versenytáv letekerése három gyerek napi étkezését fedezte a jótékonysági akción.

A szegedi kötődésű műsorvezető, Jáksó László is a program mellé állt, és bár személyesen most nem tudott részt venni a rendezvényen, így nyilatkozott: „Önmagában az, hogy valaki törődik másokkal, pláne gyerekekkel, már olyasmi, amit épeszű ember csak támogathat. Ha ezt még szórakoztató módon is teszik, az még sok plusz pont. A kerékpározást is szeretem. Szeged városában születtem, és még mindig többet éltem ott, mint bárhol máshol. Gratulálok a szervezőknek, és mindenkinek, aki részt vett az akcióban. Jövőre én is jövök tekerni!”

A Cofidis Magyarország a kerékpározás elkötelezett híveként célul tűzte ki bringás programok szervezését és támogatását. „Számunkra rendkívül fontos a társadalmi felelősségvállalás, és nemzetközi szinten elkötelezettek vagyunk a kerékpáros kultúra mellett. A Budapest Bike Maffia tevékenysége rendkívül izgalmas és tiszteletreméltó számunkra, ezért is döntöttünk úgy, hogy a tavalyi sikeres programot követően idén még több helyen rendezzük meg a Tekerj, hogy segíthess! jótékonysági rendezvényt. Mindamellett, hogy szeretnénk népszerűsíteni a hazai kerékpározást, fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét a gyermekéhezés problémájára.” – mondta el Holló Bence, a Cofidis Magyarország vezérigazgatója.

A két szervezet a jövőben további közös megmozdulásokat tervez, melyben hangsúlyos szerepet fog kapni mind a társadalmi támogatás, mind a civil együttműködés. A Tekerj, hogy segíthess! programot szeptemberben még Pécsett, Debrecenben és Hajdúhadházon rendezik meg.

Bulvár

Megszületett Balogh Zsolt kislánya

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A MOL-Pick Szeged játékosa a Facebook-oldalán osztotta meg az örömhírt.

Tovább olvasom

Hírzóna

Vontatóba rongyolt az autó, a sofőr meghalt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Vontatóval ütközött az autó ennyi maradt belőle.

Tovább olvasom

Bulvár

Ötvenéves frontemberét ünnepli a Tankcsapda!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ünnepi tankdübörgés!

Tovább olvasom

Aktuál