Zárva a Roosevelt téri nyilvános WC, az ajtaja elé végzik a dolgukat az emberek

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sdr

A nyilvános illemhelyet a Belvárosi híd alatt üzemelő vendéglátóegység bérlőjének kellett nyitva tartania, ám mivel idén parlagon hever a terület – lévén senki sem akart több mint félmilliót fizetni havonta az önkormányzatnak a placc bérléséért – az illemhelynek sincs „gazdája”, ami meg is látszik. Vizeletszag terjeng a környéken, s volt, aki a WC bezárt ajtaja előtt végezte el dolgát…

Olvasónk jelezte, hogy vizeletszag terjeng a Roosevelt téri játszótéren a nyilvános illemhely környékén. Többször beszámoltunk róla, hogy a 2020-ig tartó uniós ciklusban a Stefániától, a Móra-parkon át egészen a Roosevelt térig megújul Szeged a Modern Városok Program keretében. Sz. Fehér Éva városi főépítész tavaly ősszel egy fórumon arról számolt be, új nyilvános WC-t is kialakítanak, a Vár és a Deák Ferenc utca sarkánál, a posta épületének jelenlegi csomagfelvételi részén, ezzel párhuzamosan a Roosevelt téri megszűnik.

Azonban már most is zárva az ajtaja, nincs ugyanis, aki üzemeltesse a Pajtát, azaz a híd alatti vendéglátóhelyet, s így az illemhelyet sem. Az említett területet korábban a Roosevelt téri halászcsárdát üzemeltető Frank Sándor bérelte a várostól, az önkormányzattal kötött szerződés értelmében a játszótéren lévő nyilvános WC-t is működtette cége, ám idén már nem ücsöröghetünk a híd alatti vendéglátóhelyen. A vendéglátásra licitet hirdettek év elején, s a pénzügyi bizottság ülésén kiderült, a Móra-park szomszédságában lévő területrész nettó bérleti díja több mint 540 ezer havonta.

cof

Tavasszal arról írtunk, mégsem pályáztatják a Belvárosi híd alatti vendéglátóegységet tovább, ugyanis senki sem akarta üzemeltetni az igencsak borsos árért, igaz később lejjebb vitték az árat. „Nincs is jobb, mint a téglaporos halászlé” – fűzte hozzá akkor Szentgyörgyi Pál alpolgármester, utalva arra, hogy még idén megkezdődhetnek a szegedi hídfőnél a felújítási munkálatok.

„Szerettük volna tovább üzemeltetni a híd alatti vendéglátóhelyet, de olyan irdatlan magas bérleti díjat kért az önkormányzat, hogy elálltunk ettől. A havi nettó 540 ezer nagyjából 5-6-szor annyi, mint amennyit az ér a terület” – mondta el megkeresésünkre Frank Sándor. Megjegyezte, ha ingyen odaadta volna nekik a város kezelésre, akkor is jobban jártak volna, mert rendben tartották volna, s nem gyűlne fel ott a szemét, s nem húzódnának a híd alá a hajléktalanok. A Venesz-díjas mesterszakács szerint ragyogó turisztikai pont lehetne a környék, hiszen lent a rakparton meg tudnak állni a buszok is, szép lesz az uniós forrásból megújuló tér is a tervek alapján, ezért is lenne jó, ha minél előbb kialakítanák az új nyilvános WC-t.

Előző sztori

Labdarúgás: hibátlanként ugrik neki a Paks II-nek a SZEOL

Következő sztori

Botrány: azonos neműek házasodhatnak a SZIN-en