Vb-érmes atlétákat köszöntött a SZVSE + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A londoni atlétikai világbajnokságon eredményesen szerepelt szegedi atlétákat, Márton Anitát és a Biacsi ikreket köszöntötte csütörtökön este a SZVSE.

A londoni világbajnokságon remek eredményeket értek el a szegedi atléták: a városban született, azonban békéscsabai színekben versenyző súlylökő, Márton Anita egy hatalmas utolsó dobással, 19,49 méteres eredményével második helyen végzett. Mint azt az olimpiai bronzérmes sportoló hozzátette, a nem éppen ideális körülmények között, szakadó esőben zajlott versenyen nem volt könnyű dolga, és nagy koncentrációra volt szüksége, de végül – már-már szokásos utolsó, nagy dobásával – sikerült dobogóra állnia.

A paraatléták világbajnokságán ismét kiválóan szerepeltek a Biacsi-ikrek: a SZVSE futói közül Bernadett 800 méteren egy óriási hajrával világbajnoki címet szerzett, míg Ilona 1500 méteren harmadikként ért célba. A HBH sörözőben tartott ünnepségen a vasutas klub elnöke, Szokol Lajos kiemelte, a hamarosan 100 éves egyesületet méltón képviselték az atléták, akik ráadásul úgy tudtak kiemelkedő teljesítményt elérni, hogy az összes riválishoz képest mostohább körülmények között készültek. Ennek kapcsán megjegyezte, bíznak abban, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett, a Modern Városok program keretein belül megvalósuló atlétikai centrumnak a SZVSE-pálya adhat majd otthont, biztosítva ezzel azokat a feltételeket a sportolók számára, amelynek köszönhetően a jövőben is hasonló eredményeket érhetnek el.

A világbajnoki érmes sportolókat és edzőiket, Eperjesi Lászlót és Antal Andort köszöntötte a térség országgyűlési képviselője, B. Nagy László, valamint Szeged város gazdasági alpolgármestere, Szentgyörgyi Pál és a szociális, foglalkoztatási és sportbizottság elnöke, Joób Márton.

no images were found

Előző sztori

A magyar családoknak biztonságosabban indul a tanév

Következő sztori

Minden készen áll az első budapesti Duna-átúszásra