Vádemelés a hódmezővásárhelyi csúszdavár elbontása miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki a polgármesteri hivatal előadójaként vagyonkezelői kötelezettsége megszegésével egy helyi iskolának okozott közel 700.000 forintos vagyoni hátrányt.

A vádirat szerint a vádlott Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szakelőadójaként megbízást kapott 2016 nyarán felettesétől, hogy végeztessen bontási munkálatokat egy önkormányzati ingatlanon. A vádlott a munkálatok elvégzésével megbízott vállalkozót a munkaterületre beengedte, majd azzal a feladattal bízta meg, hogy mindent elbonthatnak. A munkálatok során elbontották az ingatlan területén található közel 700.000.-Ft értékű és egy helyi iskolát működtető alapítvány tulajdonát képező, csúzdavár elnevezésű fa játszóelemet is, amelyet ismeretlen helyre szállítottak. A vádirat szerint a vádlott munkaköri leírása szerint köteles volt a közvetlen felettese által adott feladatok végrehajtására, így az idegen vagyon kezelésével megbízott férfi az ebből folyó kötelezettségét megszegte és az alapítványnak közel 700.000.-Ft vagyoni hátrányt okozott.

A járási ügyészség a vádlottat nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni

Előző sztori

Megszépül a móravárosi templom – adományból jut forrás a festésre

Következő sztori

Labdarúgás: az állandóságra szavazott a megyekettes csapatok többsége + ADATBANK