Vádemelés a gyalogost gázoló csanádpalotai férfival szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a csanádpalotai férfival szemben, aki tavaly novemberében Makó belterületén ütött el egy gyalogost.

A vádirat szerint a vádlott 2016. november 15-én délután közlekedett Makó belterületén az általa vezetett gépkocsival – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. A vádlott a Csanád vezér téren kialakított gyalogosátkelőhelyet nem megfelelő körültekintéssel és sebességgel közelítette meg, így nem adott elsőbbséget a járdáról az úttestre lelépő és a kijelölt gyalogosátkelőhelyen áthaladni szándékozó sértett részére. A vádlott miután későn észlelte a lelépő gyalogost, így bár fékezett, őt elütötte. A sértett a baleset során olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítást követően életét vesztette. Halála és a közlekedési baleset során keletkezett sérülések között közvetlen okozati összefüggés volt.

A bekövetkezett balesetért a vádirat szerint a vádlottat terheli a felelősség, mivel a kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni, azt olyan sebességgel kell megközelíteni, hogy ezen kötelezettségének a jármű vezetője eleget tudjon tenni. A közlekedési szabály szerint a kijelölt gyalogosátkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelíteni az autóval, hogy amennyiben szükséges, a gyalogos átkelőhely előtt meg tudjon állni annak vezetője.

Az ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni

Default thumbnail
Előző sztori

A gázszerződés meghosszabbítása miatt fontos Putyin látogatása

Default thumbnail
Következő sztori

A tévhitek eloszlatásáról szól a Vipera Nap

Legutóbbi hasonló cikkek