Bulvár

Vádemelés a gyalogost gázoló csanádpalotai férfival szemben

Vádemelés a gyalogost gázoló csanádpalotai férfival szemben

2017. augusztus 28., hétfő
Vádemelés a gyalogost gázoló csanádpalotai férfival szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a csanádpalotai férfival szemben, aki tavaly novemberében Makó belterületén ütött el egy gyalogost.

A vádirat szerint a vádlott 2016. november 15-én délután közlekedett Makó belterületén az általa vezetett gépkocsival - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. A vádlott a Csanád vezér téren kialakított gyalogosátkelőhelyet nem megfelelő körültekintéssel és sebességgel közelítette meg, így nem adott elsőbbséget a járdáról az úttestre lelépő és a kijelölt gyalogosátkelőhelyen áthaladni szándékozó sértett részére. A vádlott miután későn észlelte a lelépő gyalogost, így bár fékezett, őt elütötte. A sértett a baleset során olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítást követően életét vesztette. Halála és a közlekedési baleset során keletkezett sérülések között közvetlen okozati összefüggés volt. A bekövetkezett balesetért a vádirat szerint a vádlottat terheli a felelősség, mivel a kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni, azt olyan sebességgel kell megközelíteni, hogy ezen kötelezettségének a jármű vezetője eleget tudjon tenni. A közlekedési szabály szerint a kijelölt gyalogosátkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelíteni az autóval, hogy amennyiben szükséges, a gyalogos átkelőhely előtt meg tudjon állni annak vezetője. Az ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.