Sport

Universiade - Tüntetők zavarták meg a nyitóünnepséget

Universiade - Tüntetők zavarták meg a nyitóünnepséget

2017. augusztus 19., szombat
Universiade - Tüntetők zavarták meg a nyitóünnepséget

Tüntetők zavarták meg a Tajvanon zajló 29. nyári Universiade szombati nyitóünnepségét.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) beszámolója szerint 141 ország 7746 versenyzőjének részvételével a terveknek megfelelően vette kezdetét a színpompás megnyitó, amelyre telt házat jelentő húszezer ember volt kíváncsi. A nemzeti küldöttségek felvonulását azonban tüntetők zavarták meg, akik a kormány nyugdíjreformja ellen tiltakoztak. A biztonsági szakemberek úgy ítélték meg, hogy a demonstráció veszélyeztetheti a sportolókat, ezért a szervezők visszairányították őket a közeli, több mint tízezres befogadóképességű kosárlabdacsarnokba, ahol eredetileg is gyülekeztek. A váratlan zavar elhárítására jelentősebb rendőri erőket vetettek be, így végül lehetővé vált a program módosított lebonyolítása. A versenyzők a hagyományoknak megfelelően felvonulhattak, igaz, ezúttal nem a nemzeti zászlóikat követve, mert a kritikus helyzet kialakulását felmérve azokat a szervezők képviselői vitték körbe a stadionban. Az egyetemisták és főiskolások augusztus 19. és 30. között zajló seregszemléjét Caj Jing-ven, Tajvan elnöke nyitotta meg,

Ko Ven-cse

tajpeji főpolgármester és

Oleg Matyicin

, a Nemzetközi Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (FISU) elnökének jelenlétében. A világeseményen az utóbbi negyven év legnagyobb magyar delegációja, 210 fő, közte 141 sportoló vesz részt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.