Újabb őrizetbe vétel a Czeglédy-ügyben

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Főügyészség a mai napon indítványt tett egy újabb gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelésére a nyomozási bíró felé a Czeglédy-ügyben.

A gyanú szerint a férfi a Czeglédy Csaba által vezetett bűnszervezet tagjaként, mintegy a bűnszervezetet vezető gyanúsított bizalmasaként vett részt a szervezet működésében, így koordináló szerepet töltött be, a bűnszervezet vezetőjének iránymutatása alapján, a szervezet alacsonyabb szintjén lévő személyek irányításában, a különböző hatóságok eljárásaiban felmerülő problémák elintézésében. Ebben a körben tartotta a kapcsolatot a szervezet különböző szintjein elhelyezkedő gyanúsítottakkal, biztosította a szervezet folyamatos működéséhez szükséges feltételeket, mind személyi, mind tárgyi eszközök tekintetében.

A 2013. és 2016. évek között működő és Czeglédy Csaba által vezetett bűnszervezet az állami költségvetésnek általános forgalmi adó adónemben diákmunkások közvetítésével összefüggésben mintegy 1,8 milliárd forint, míg személyi jövedelemadó adónemben mintegy 1,3 milliárd forint, így mindösszesen az eddigi adatok szerint 3,1 milliárd forint összegű vagyoni hátrányt okozott.

A főügyészség az újabb gyanúsított előzetes letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését a szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója előtt.

Az indítvány tárgyában a bíróság a mai napon fog döntést hozni.

Előző sztori

Embercsempészeket fogtak el Szegeden

Következő sztori

Kosárlabda: kikapott a Szedeák, amerikait tesztelnek