/

Új terepjáróval a Homokhátság zavartalan ellátásáért + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

orvosiugyelet_kep2

Egy új terepjárót vásárolt a Homokháti Kistérség Többcélú Társulása a mórahalmi orvosi ügyelet számára. A 4,2 millió forintos jármű a tanyán élők számára is nagy segítséget jelent.

“A mórahalmi orvosi ügyelet korábban használt 13 éves Land Rover Freelander autójában egy motorikus műszaki hiba keletkezett, melynek javítása aránytalanul sok pénzbe került volna. Ezért döntöttünk egy új terepjáró vásárlása mellett” – tájékoztatott Gera Zsolt.

Az orvosi ügyelet vezetője hozzátette, Mórahalmon, Ásotthalmon és Zákányszéken látják el az orvosi ügyeletet, így több, mint 10 ezer fő tartozik hozzájuk. Az alföldi terület jellegéből adódóan nagyon sokan élnek tanyán, így a választáskor ezt is figyelembe vették. Olyan gépkocsit kerestek, ami havas és esős talajkörülmények között is egyaránt zökkenőmentesen eljut minden beteghez.

orvosiugyelet_kep1

A végső döntést több egyeztetés előzte meg, a kiválasztott Dacia Duster 4,2 millió forintba került. A Homokháti Kistérség Többcélú Társulása azért e mellett tette le a voksát, mert a műszaki paramétereit tekintve a legújabb széria hozza a tőle elvártakat, és ár-érték arányban megfelelőnek számít a felszereltsége, s nem utolsó szempont, hogy összkerék meghajtású.

Gera Zsolt ügyeletvezető még elmondta, az új jármű igazi erejét még nem tapasztalták meg, tekintve, hogy ázott, latyakos tanyasi útvonalon nem haladtak vele. Ami azonban már biztos: száraz terepviszonyok között könnyedén veszi az akadályokat.

A lakossági visszajelzések is jók, a homokhátiak örülnek a beruházásnak. Sokan körbenézik az új szerzeményt, a gyerekek pedig mindig szívesen beülnének a terepjáróba.

Előző sztori

Nem akarja elhinni, hogy hol és mire használják a szegedi klinika lepedőjét!

Következő sztori

Labdarúgás: a jó szezonrajt alapozhatja meg a Mórahalom sikerét

Legutóbbi hasonló cikkek