/

Szentesi győztes az első Golden Voice Hungary énekversenyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

golden_voice

Hétfőn rendezték meg az I. Golden Voice Hungary Országos Énekverseny döntőjét a Gyerekek a Gyerekekért Alapítvány szervezésében Szegeden. Az Alapítvány fő célja a zeneművészetben és előadó művészetben tehetséges gyermekek támogatása, gondozása.

A versenyt hat korosztályban hirdették meg. A jelentkezők jazz, musical és pop műfajban nevezhettek. A döntőre 12 megyéből érkeztek 5 és 25 év közötti tehetséges gyerekek és fiatalok. A versenyt a szervezők egy hajón rendezték meg, amely teljesen elvarázsolta az ideérkezőket. A szünetben a résztvevők és szüleik, tanáraik megnézhettek egy táncbemutatót, valamint az eredményhirdetés előtt a Florists együttes rövid koncertje szórakoztatta a vendégeket.

A produkciók értékelését szakmai felnőtt és gyermek zsűri végezte, a zsűri elnöke Veres Mónika „Nika” volt, aki összefoglaló értékelésében kiemelte, hogy a döntő résztvevői mind nagyon ügyesek voltak és nagyon sokan közülük már most különösen tehetségesek. Nika azt tanácsolta a gyerekeknek, hogy éljék meg a muzsikát úgy igazán, belülről, mert az minden koreográfiánál és hangtechnikánál picit fontosabb.

A versenyen végül 6 korosztályban és műfajban osztotta ki a rendezvény szervezője a díjakat, valamint a 14 év alatti versenyzők fődíjaként átadták a Junior Grand Prix Díjat, ami egy mikrofon szettet, illetve meghívást tartalmaz az I. Golden Voice Europe nemzetközi énekversenyre, ami szintén Szegeden kap majd helyet októberben és a Gyerekek a Gyerekekért jótékonysági koncert turné fellépési lehetőségét, aminek bevételével az Alapítvány 2018-ban a koraszülötteket fogja támogatni. A Junior Grand Prix Díj nyertese a 10 éves Prezsmer Flóra lett, aki Tiszakécskéről érkezett.

A 14 év feletti versenyzők közül a legtehetségesebb énekes haza vihette a Grand Prix díjat, ami egy 50 ezer forint értékű zenei és előadó művészeti eszközre fordítható vásárlási utalvány volt, valamint egy stúdiófelvételt, egy meghívást az I. Golden Voice Europe nemzetközi énekversenyre és a Gyerekek a Gyerekekért jótékonysági koncert turnén való fellépés lehetőségét is haza vihetett a verseny fődíj nyertese. A Grand Prix Díj nyertese a 18 éves Kiss Viktória lett, aki Szentesről érkezett. A versenyen még sok-sok különdíj is kiosztásra került a gyerekek nagy örömére.

A verseny kategóriák szerinti eredménye a következő:

5-7 éves és 8-10 éves pop kategóriában:
1. Mikes Zsüliett
2. Köszörüs Sára
3. Ander Zsófi Luca
11-12 éves és 13-14 éves musical kategóriában
1. Darabos Lili
2. Mikes Zsüliett
3. Köszörüs Sára
11-12 éves és 13-14 éves pop kategóriában
1. Mayer Bence
2. Darabos Lili
3. Janovics Gréta
15-17 éves és 18-25 éves musical kategóriában:
1. Felföldi Adrián
2. Koncz Viktória
3. Balázs Kinga

15-17 éves pop kategóriában:
1. Zsákai Réka
2. Bölcskei –Molnár Sára
3. Kazi Gábor
18-25 éves pop kategóriában:
1. Zabos Regina
2. Béni Dorottya
3. Tar Anita

Default thumbnail
Előző sztori

Éjszaka érkeztek a határsértők

Default thumbnail
Következő sztori

Busz és személyautó ütközött Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek