Száz határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Száz határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 30, szombaton 10, vasárnap 20 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A román és ukrán határszakaszon 30 határsértőt fogtak el, embercsempészés miatt három gyanúsított ellen indult eljárás.

A március 28-ától hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén 221 embert tartóztattak föl és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – július 31-étől augusztus 6-áig – ez a szám 251 volt. A román és ukrán határszakaszon 37 határsértőt fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Előző sztori

Közösségi élménnyel és halléfőzővel csalogat a Sárga a nemzeti ünnepen

Következő sztori

Hétfői programajánló: Napoleon, The Beast Within, Sequence, Wishes és Kimondhatatlan a Várkertben