Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Strandfoci: a kezdés döntően befolyásolta az FC Junior Sport hétvégéjét

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

rutai_balazs_fcjuniorsport

Semmi sem akart összejönni az FC Junior Sportnak a strandlabdarúgó NB I hétvégi négyes döntőjében, így a szegediek akárcsak tavaly, ezúttal is negyedikként zárták a bajnokság utolsó siófoki hétvégéjét.

Ezúttal sem sikerült éremmel hazatérnie Siófokról az FC Junior Sportnak: Paulo Marcelo Rocha együttese pénteken előbb majdnem két harmadon át gólképtelen maradt, így kikapott a Gyöngyöstől, majd szombaton a Jászfényszaru ellen nem tudott javítani, így akárcsak tavaly, az idei szezont is negyedik helyen zárta a csapat. Hogy a szegediek végül így végeztek, abban nagy szerepet játszott a hétvége mindkét meccsén a visszafogottabb kezdés, ahonnan már nem tudott visszakapaszkodni a Tisza-parti együttes. “Mindkét meccsen teljesen átaludtuk az első 12 percet, ez pedig rányomta a bélyegét a szereplésünkre. Nehéz volt visszazárkózni, a Gyöngyös ellen 4-0-s, a Goldwin ellen pedig 5-1-s hátrányban voltunk. Bent maradtunk az öltözőben mind a két meccsen. Ez egy tipikusan olyan hétvége volt számunkra, ami alatt ami az ellenfélnek befele, az nekünk kifele pattan. Erre nem volt példa az alapszakasz 18 mérkőzése folyamán, sajnos most az ellenfélnek a homokról mindig jól pattant. Ettől függetlenül megyünk tovább, jövőre újra megpróbáljuk” – fogalmazott portálunknak az alapszakasz gólkirályi címét megszerző Rutai Balázs, az FC Junior Sport játékosa.

A 19 éves játékos nyakába azonban mégis akasztottak aranyérmet a hétvége folyamán, hiszen az U19-esek között az FC Junior Sport nyerte a bajnoki címet, így bár ez a felnőttek versengésében nem jött össze, de a felnőtt csapat tagjai közül a fiatalabbak között is játszó Nagy Gergő és Deák Donát is egy bajnoki címmel gazdagabb lett Rutai Balázs mellett. “Kisebb tapasz a sebekre, hogy az U19-ben sikerült nyernünk. Ez volt az elvárás, a felnőtteknél a legjobb négy volt a célkitűzés, és hogy jobban szerepeljünk, mint tavaly, de ez nem jött össze. Előttünk a jövő, remélem sokszor fogunk még döntőt játszani. A Gyöngyös és a Goldwin egy idősebb csapat, ezek a tapasztalatok, amiket most szereztünk, később jól fognak jönni” – tette hozzá a nagypályán a Tiszaszigetet erősítő futballista.

Ezzel azonban nem ért véget a strandfoci-idény: kedden Szentes Bíró Tamás társaságában Rutai Balázs máris visszatér az MLSZ Beach Arénájába Siófokra, hiszen a Euro Beach Soccer League negyedik fordulójában Siófokon lép pályára a magyar válogatott péntektől vasárnapig. Augusztus 11-én Andorra ellen vághatnak vissza a nagypályás futballban elszenvedett csorbáért, majd másnap Dánia, a zárónapon pedig Bulgária ellen lép pályára a magyar válogatott, amelynek célja, hogy ott lehessen a szeptember 14-17. között esedékes döntőben: az olaszországi Terracinába az öt állomás győztese mellett a két legjobb második juthat még el, így hét csapat döntheti el, ki jut fel az A divízióba. “Szinte kötelező feladat előtt állunk, az a célunk, hogy felkerüljünk az A ligába. A válogatott kimondott célja a feljutás, nem kaphatunk ki. A Gyöngyösből és a Jászfényszaruból is vannak válogatott játékosok, de félre tudjuk tenni azt, ami a hétvégén történt. Át szoktuk beszélni a történteket, elfogadjuk az idősebbek tanácsát” – zárta Rutai Balázs.

Tovább olvasom

Sport

Három győzelmet vár az alsóházban Szabó Zoltán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A Tatabánya, a Debrecen és a KSI lesz az ellenfél.

Tovább olvasom

Hírzóna

Amerikai centert igazolt a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A 23 éves, 208 cm magas James Dickey az amerikai egyetemi bajnokságban szereplő UNC Greensborótól érkezik Szrecsko Szekulovics együtteséhez.

Tovább olvasom

Sport

Vereséggel kezdett az SZVSE az NB III-ban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A Hódmezővásárhely nyerte megyei rangadót.

Tovább olvasom

Aktuál