Semmi köze az MSZP-hez a Rója mellett korábban tüntetést szervező férfinak

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mako_tuntetes_no_mszp

Elhatárolódik az MSZP-től az a makói férfi, aki annak idején szimpátiatüntetést szervezett Rója István mellett, akit Botka László, a párt miniszterelnök-jelöltje nevezett meg a szocialisták országgyűlési képviselőjeként a Csongrád megyei 4-es körzetben.

A makói József Attila Gimnázium volt igazgatója mellett szervezett szimpátiatüntetést tavasszal Móra Ferenc Attila (fotónkon Szabó Bálint jogász mellett), aki a SZEGEDma.hu-val közölte: megdöbbent, amikor tudomást szerzett arról, hogy Rója István lesz a választókörzet MSZP-s országgyűlési képviselőjelöltje, és nem szeretné, hogy nevét összemossák a szocialistákkal.

Ahogy megírtuk, másfél millió forintos sárga csekkel várta Makón Szabó Bálint jogász Botka Lászlót, így szemléltetve azt, hogy a politikus az MSZP megyei elnökeként öt éven át ingyenes szegedi VIP-parkolóbérletet adott Gazdag János makói alelnöknek. Botka azért látogatott a hagymavárosba, hogy bejelentse, a szocialisták Rója Istvánt indítják a jövő évi választáson a Csongrád megyei 4-es körzetben, ahol jelenleg egyébként Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a térség országgyűlési képviselője.

Móra Ferenc Attila portálunknak kifejtette, hogy hogy független, párt nélküli tömeg állt Rója István mellé tavasszal a szimpátiatüntetésen. „Múlt hét óta tudjuk hogy Rója István a jelölt, és nagyon sajnálom, hogy ezt a döntést hozta, a mai napig nem térek magamhoz a döntése fölött. Ráadásul egyesek össze akarják mosni a személyemet a kialakult helyzettel, amit visszautasítok, nekem semmi közöm az MSZP-hez” – szögezte le a makói férfi.

A Makó Híradónak azt mondta Móra, hogy szerinte nagyon rossz lépés volt Rója Istvántól, hogy elvállalta a jelölést. Úgy értékelt, hogy személyében egy balekot találtak a szocialisták, akire az életkora miatt nem fognak szavazni, s csak azért karolták fel, mert egy elesett ember képét mutatja a volt gimnáziumigazgató.

A Fidesz Makói Szervezete közleményt adott ki Rója jelölése kapcsán. Azt írták, hogy Rója Istvánban az igazgatói pozíció elvesztése végképp elnyomta a pedagógusi hivatást. A párt szerint Rójából jelenleg a sértődöttség beszél. Személyes egója a pártpolitikát, a Magyar Szocialista Pártot választotta a gyermekek helyett. A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezete elfogadhatatlannak tartja, hogy a József Attila Gimnázium pártpolitikai csatározások központja, a gimnáziumban tanuló gyermekek és szüleik a pártpolitikai csaták áldozatai, foglyai legyenek. Mint írták, az iskolában nincs helye a politikának, ezért arra szólították fel Rója Istvánt, hogy menjen fizetés nélküli szabadságra.

Előző sztori

Mesés nyugalom a malom alatt

Következő sztori

Mire elég két év?