Bulvár

Robbie Williams jövő szerdán a Groupama Arénában

Robbie Williams jövő szerdán a Groupama Arénában

2017. augusztus 19., szombat
Robbie Williams jövő szerdán a Groupama Arénában

Ismét Budapesten ad koncertet Robbie Williams. A popzene történetének egyik legsikeresebb előadója jövő szerdán lép fel a Groupama Arénában.

Gigantikus méretű díszletekkel, látványos showelemekkel, tűzijátékkal várja többek között Robbie Williams a közönséget vadonatúj, The Heavy Entertainment Show elnevezésű stadionturnéjának budapesti állomásán - közölte a szervező Live Nation az MTI-vel. A júniusban Manchesterben kezdődött koncertsorozaton 52 kamion és kilenc busz szállítja a felszerelést, két kamion kizárólag az egyenletes áramellátást adja a produkcióhoz, az utazó stáb pedig több mint 150 főből áll. Ehhez kértek még helyben mintegy 250 segítőt, valamint három darut, egy kosaras emelőt, tizennégy targoncát és két platós teherautót a színpad építéséhez és bontásához. A stáb saját mosodát üzemeltet a turnén, öt-öt nagy kapacitású mosógépet és szárítógépet visznek magukkal. Mint írták, a koncert előtti napon, augusztus 22-én kedden már teljes egészében a produkció uralja a stadiont, délután technikai próbát is tartanak. A pódium két szélén monumentális, a lemezborítóról és a koncertplakátokról ismert, Robbie-sziluettként elhelyezett kivetítő mellett a díszlet teljes háttere is egy óriási ledfal. A színpadhoz csatlakozik egy 16 méteres kifutó, amelynek a végén miniporond található.

Robbie Williams

20-21 számból álló programjában jó néhány feldolgozás is szerepel. Pete Conway, az énekes színész-komikus édesapja is a turnéval utazik, ő egy

Neil Diamond

-dalt énekel duettben a fiával. Elhangzanak az új album dalai és természetesen Robbie Williams legnagyobb slágerei is a koncerten, amelyen stroboszkópot, konfettiágyút, különböző pirotechnikai elemeket és tűzijátékot is használnak. A várható kapunyitás szerdán 17 órakor lesz, 20 órakor a brit pop-duó, az Erasure kezdi a koncertet, utánuk lép színpadra Robbie Williams mintegy kétórás programjával. Robbie Williams idén nyáron tizennyolc országban összesen 29 koncertet ad. A 43 éves brit sztár legutóbbi, Let Me Entertain You című turnéjával is járt Budapesten: 2015 augusztusában a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján telt ház, 75 ezer néző előtt adott óriási sikerű koncertet. Eddigi szólókarriere során 11 albuma jelent meg. Többször nyerte el a Brit Awardsot, mint bárki más a könnyűzene történetében: 17 alkalommal. 2006-ban egy nap alatt 1,6 millió jegyet adtak el koncertjeire, ami a mai napig rekord. Az ő nevéhez fűződik a legnagyobb létszámú szabadtéri koncert is: három este alatt összesen 375 ezer néző látta őt Knebworth-ben. A Take That egykori tagja mintegy 60 millió albumot és 11 millió kislemezt adott el eddig világszerte. Tíz albuma vezette az angol slágerlistát, és ő a legtöbb lemezt eladó énekes a brit popzene történetében. Hat lemeze került fel a minden idők legjobban fogyó lemezeinek százas listájára Angliában. A Robbie Williamsszel a soraiban visszatérő Take That 2010-es lemeze, a Prestige a század leggyorsabban fogyó albuma lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.