Közélet

Országszerte várható eső a nemzeti ünnepen

Országszerte várható eső a nemzeti ünnepen

2017. augusztus 18., péntek
Országszerte várható eső a nemzeti ünnepen
eso_csapadek_vihar_zivatar

Az egész országban várható eső vasárnap, az államalapítás napján - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken délután Facebook-oldalán.

A meteorológiai szolgálat rövid tájékoztatójában megerősítette, hogy a hétvégén biztosan eléri az országot a hullámzó hidegfront. Ezt megelőzően viszont még szombaton az ország nagy részén kánikula lesz, a lehűlés a nyugati megyékben kezdődik. Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet általában 16-21 fok között valószínű, de az Északi-középhegység völgyeiben akár 14 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet nagyrészt 31-36 fok között várható, de északnyugaton 30 fok alatti értékek is lesznek. Vasárnap a leghidegebb órákban 14-20 fok lehet. A nappali maximumok várhatóan 18-25 fok között alakulnak (a tartósan borult, csapadékos helyeken lesz a leghűvösebb, a Tiszántúl keleti felén pedig még 25 fok fölé melegedhet a levegő). A meteorológiai szolgálat - válaszai között - kitért arra is, hogy vasárnap országszerte esni fog, de egyszerre nem mindenütt. A nap első felében a Dunántúlon és középső megyékben eshet, később keleten - záporeső, egy-egy zivatar is lehet. Az esti órákban döntően az ország keleti harmadán lehet csapadék. A szél többnyire erős (40-55 kilométer/órás) lesz, de a Dunántúlon és esetleg északkeleten néhol viharos (60-65 kilométer/órás) lökések is lehetnek. Vasárnap a Heves-Békés sáv lehet a legkevésbé szeles terület - írta a meteorológiai szolgálat, de kiemelték: a helyzet változhat, ezért ajánlott tájékozódni a meteorológiai szolgálat honlapján, ahol az előrejelzések és veszélyjelzések mellett Budapest, valamint a Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó időjárásáról külön oldalakon is tájékozódni lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.