Ökölvívás: nagy közönség előtt záporoztak a pofonok

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy érdeklődés övezte az első ízben megrendezett Fesztivál Kupa Pofonpartit, a mérkőzéseket 15 ezer ember tekintette meg szombaton a Tisza-parton.

A Boxvilág Ökölvívó SE és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség szervezésében első alkalommal rendezték meg az elmúlt hétvégén a RakpartFeszt harmadik napján a Fesztivál Kupa Suncity Pofonpartit. Az ifjú tehetségektől a válogatott sportolókig rengetegen szálltak ringbe. A pofonparti és az azt követő gála a Magyar Ökölvívó Szakszövetség egy új kezdeményezésének egyik állomásaként valósult meg, amelynek célja, hogy megszerettesse a fiatalokkal az ökölvívást. A régió és Szeged első outdoor gálájával egy olyan törekvésnek adtak utat, mely szerint könnyebb megkedveltetni a fiatalokkal úgy a sportágat, ha nem nekik kell lemenniük az edzőterembe, hanem különböző rendezvényekre viszik ki magát az ökölvívást. Nos, a szegedi példa azt mutatja, hogy ennek van létjogosultsága, a Móra Ferenc Múzeum előtti tér pedig ideális helyszínnek bizonyult, hiszen az egész napos eseményen hozzávetőleg 15 000 ember látta a küzdelmeket. Mindezen túl az élő közvetítésnek köszönhetően a kilátogatók mellett jelentős nézettséget produkált a rendezvény a képernyők előtt is.

A sportesemény jelentőségét az is jól mutatja, hogy az ökölvívó szövetség komoly szakmai stábbal érkezett, hiszen a kupa teljes ideje alatt jelen volt Erdei Zsolt elnök, Gedó György olimpiai bajnok, szakfelügyelő, Nagy Anett operatív igazgató, főtitkár, Kovács László stratégiai menedzser, Dobrádi Zsolt sportszakmai menedzser, Kovács Mária a női szakág vezetője, Lukács Adorján országos régió-koordinátor, Ancsin Katalin a női utánpótlás válogatottak vezetője és Wida József a Madárfészek Ökövívó Akadémia elnöke. Szeged várost Joób Márton, a sportbizottság elnöke képviselte, ő nyitotta meg a rendezvényt.

A délután folyamán az utánpótlás versenyzőké volt a fő szerep a Suncity pofonparti keretében. A Pofonpartin 23 egyesület 101 versenyzője vett részt. A hazai bokszolók mellett román, szerb és orosz ökölvívók is szorítóba léptek. Az esti programban igen rangos presztízs és válogató mérkőzéseket láthattak a kilátogatók, ahol az U22-es és az elit válogatott tagjai csaptak össze. Olyan öklözőket láthatott a közönség a szorítóban, mint Gálos Roland ifjúsági Európa-bajnok, aki jelenleg a Bundesligában szerepel, Virban Gábor Eb-bronzérmes, Csóka Nándor Eb-bronzérmes, vagy Szaka István junior Európa-bajnoki II. helyezett.

A Fesztivál Kupa eredményei

69kg Budai Vivien (KSI) – Horog Tímea (HRB), 3:0 pontozásos győzelem
52kg Virban Mártin (MMA) – Szaka István (MMA), 2:1 pontozásos győzelem
56kg Virbán Gábor (MMA) – Csóka Nándor (MMF), 2:1 pontozásos győzelem
60kg Gálos Roland (MFB) – Könnyű Róbert (ESI), AB 3.m.
69kg Hankó Kálmán (KSI) – Cservenka Róbert (MMA), 3:0 pontozásos győzelem
69kg Kozák László (MMA) – Gál Konrád (SZB) 3:0 pontozásos győzelem
75kg Árpád Viktor (MMA) – Isaac Oroyowve (SZB) 2:1 pontozásos győzelem
91+kg Berki Károly (HRB) – Tarnóczai Mihály (KSI) 3:0 pontozásos győzelem

A szegedi Boxvilág Ökölvívóképző SE versenyzői közül heten tudtak kesztyűt húzni a nap folyamán. Mindannyian remekül helyt álltak a hazai közönség előtt és többségében sikeresen is hagyták el a szorítót, jó ellenfeleket legyőzve.

Boxvilág Se eredmények

25kg Hegyi Dominik (HOD) – Héli Gábor (BSE), bemutató mérkőzés
34kg Flosznik Benedek (BSE) – Antal László (MBK), bemutató mérkőzés
34kg Megyeri Kolozs (BSE) – Római Kevin (BTE), bemutató mérkőzés
50kg Simon Márkó (BSE) – Crisan Alin (ROM), 3:0 pontozásos győzelem
52kg Megyeri Barbara (BSE) – Bojana Dragicevic (SRB), 2:1 pontozásos győzelem
63kg Dusan Vojvodic (SRB) – Megyeri Soma (BSE) 3:0
75kg Pfendter Renátó (BSE) – Németh Gábor (FBO)

A pofonpartin a Boxvilág Ökölvívó SE öklözőin kívül egy másik szegedi klub versenyzői is képviseltették magukat. A Szeged Box Club 10 versenyzővel vett részt a megmérettetésen, Makra Lara (46kg), Béres Hanna (46 kg), Hódi Dávid (38,5 kg), Tóth Adrián (46 kg), Petrovics Krisztofer (45 kg), Martonosi János (52 kg), Lukács Nikolász (60 kg) és Oláh Béla (69 kg) léptek a szorítóba és nyújtottak remek teljesítményt. A pofonpartit követő gálán Gál Konrád (69 kg) és Oroyowve Onoriode Isaac (75 kg) válogatott versenyzőkkel mérhették össze tudásukat.

Előző sztori

Kajak-kenu: Suba Róbert újabb ezüstje, a sérült Kopasz Bálint nem jutott döntőbe (FRISSÍTVE)

Következő sztori

A Szőke Tisza hajó 100 éves évfordulójára emlékeztek meg Szegeden