MOB-főtitkár: el kell vinni az emberekhez az olimpiai eszmét

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kozák Danuta; Csipes Tamara; Fazekas-Zur Krisztina; Szabó Gabriella

Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) új főtitkára szerint a szervezet előtt álló legfontosabb feladat jelenleg a téli olimpiai felkészülés, saját küldetésének pedig azt tekinti, hogy elvigyék az emberekhez az olimpiai eszmét.

Vékássy Bálint – aki múlt csütörtöktől tölti be a MOB főtitkári posztját – az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta: saját szempontjából és a mindennapok szintjén az a cél, hogy az új, csökkent létszámmal is minél hatékonyabban tudjanak működni. Hozzáfűzte: ennek kialakítása őszre várható, és eközben a téli olimpiai felkészülést is meg kell szervezni. Vékássy emlékeztetett arra, hogy a tavaly nyári, Rio de Janeiró-i olimpia utáni időszakig jóval nagyobb szervezet volt a MOB.

A főtitkár kiemelte: az olimpiai eszmét nagy feladat közelebb hozni az emberekhez, de ő a küldetésének érzi. Elmondta, volt több olimpián, és fontosnak tartja “elvinni az emberekhez” azt az érzést, amit ott át lehet élni, részben a kommunikáció és a marketing eszközeivel, részben a magyar sportsikereken keresztül.

Arra a kérdésre, hogy olimpiapárti-e, mint Kulcsár Krisztián MOB-elnök, Vékássy Bálint úgy válaszolt: az olimpiai bizottság székházában “nem nagyon ül olyan ember, aki erre másképp válaszolna, mint az elnök”.

A MOB korábbi tájékoztatása szerint Vékássy Bálint 1982 és 1996 között kajakozott, korosztályos, majd felnőtt válogatott volt, kétszeres ifjúsági világbajnok. Versenyszervezőként több jelentős hazai esemény rendezésében vállalt főszerepet, és több mint egy évtizede dolgozik a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetségnek versenybíróként, tanácsadóként és fotósként.

Default thumbnail
Előző sztori

A szerb külügyminiszter ismét Koszovó felosztásáról beszél

Következő sztori

Atlétika: hétfőn délután érkezett haza londoni ezüstérmesünk

Legutóbbi hasonló cikkek