Közélet

Mike Pence alelnök közleményben cáfolta, hogy elnökségre pályázna

Mike Pence alelnök közleményben cáfolta, hogy elnökségre pályázna

2017. augusztus 6., vasárnap
Mike Pence alelnök közleményben cáfolta, hogy elnökségre pályázna

Mike Pence amerikai alelnök közleményben cáfolta, hogy a 2020-ban rendezendő elnökválasztáson indulni készülne az elnökjelöltségért.

Az alelnök a The New York Times című lap jelentésére reagálva közleményben "szégyenteljesnek" és "megbotránkoztatónak" nevezte az állítást. "A cikkben megfogalmazott állítások határozottan hamisak, és a média legújabb kísérletét jelentik a kormányzat megosztására" - fogalmazott Pence. A lap a hétvégi számában azt írta, hogy néhány republikánus politikus a háttérben már Mike Pence elnökségét készíti elő, a legkésőbben a 2020-as elnökválasztásra. Az alelnök néhány meg nem nevezett tanácsadójára hivatkozva a The New York Times azt állította:

Pence

tanácsadói bizalmasan már közölték a Republikánus Párt nagy adományozóival, hogy amennyiben

Donald Trump

nem indulna 2020-ban, akkor az alelnök ambicionálja saját jelöltségét. Mike Pence "hamis hírnek" minősítette a cikket, s leszögezte: az egész kormányzat azon dolgozik, hogy elősegítse Trump elnök célkitűzéseinek megvalósítását és Donald Trump újraválasztását. "Minden más sugalmazás nevetséges és egyúttal abszurd is" - hangsúlyozta a közleményben Pence. A The New York Times állítása szerint az alelnök már létre is hozott egy saját, "hatalmi bázist" is, amelynek része volna egy "Nagy Amerika Bizottság" nevű politikai akciócsoport, amely a kampányra gyűjtene pénzt. Reagált a híresztelésre

Kellyanne Conway

, a Fehér Ház egyik tanácsadója is. Conway - aki korábban több mint egy évtizeden keresztül Mike Pence munkatársaként is dolgozott - az ABC televízió Ez a hét című politikai vitaműsorában leszögezte, hogy Pence valóban készül a 2020-as választásokra, de arra, hogy ismét alelnök legyen. "Mike Pence alelnök rendkívül lojális, rendkívül kötelességtudó és egyúttal hihetetlenül hatékony és aktív alelnök" - fogalmazott Conway. A tanácsadó hangsúlyozta: Donald Trump arra készül, hogy két ciklusban legyen elnök. A The New York Times és a The Washington Post korábban arról is cikkezett: egyes republikánusok arra készülnek, hogy elmozdítsák Donald Trumpot, és helyette Mike Pence "vegye át" az elnökséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.