Közélet

Megkezdődött a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése

Megkezdődött a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése

2017. augusztus 24., csütörtök
Megkezdődött a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése

Megkezdődött az idén is a megyei kormányhivatalok növény- és talajvédelmi szakembereinek részvételével és a készenléti rendőrség helikoptereinek közreműködésével a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése, amelynek során több százezer hektárnyi területet tekintenek át a magasból - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

A légi ellenőrzés kiegészíti a július 1-jétől folyamatosan végzett földi felderítést - tették hozzá. A Nébih közleményében felhívja minden földhasználó és -tulajdonos figyelmét, hogy a földterületek parlagfűmentes állapotát a szezon végéig kötelező fenntartani. Azokon a földeken, amelyeken a jogszabályi előírások ellenére nem történt meg a parlagfű-mentesítés, a hatóság közérdekű védekezést rendel el, a gondatlan földhasználót pedig 15 ezer forinttól 5 millió forintig terjedő növényvédelmi bírsággal sújtja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.