Lezárult a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál logópályázata

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

belvarosi_mozi1

Még nyolc hónap áll a szervezők rendelkezésére a következő, 2018. május 9-12. között rendezendő, második fesztiválra, de már javában folyik a munka, a fesztivál előkészítése.

Ennek egyik jelentős állomása volt a fesztivál új logójának megtervezésére kiírt pályázat. A fesztivál szlogenjéhez híven – „Fókuszban az operatőr” – , a kiírók olyan pályaműveket vártak, amelyek kreatívan és korszerűen fogalmazzák meg a filmkészítés (akár hagyományos) attribútumait, vagy újszerű eszközökkel és motívumokkal utalnak az operatőri tevékenység lényegére, például a fény-árnyék jelentőségére.

Az érdeklődés felülmúlta várakozásokat: összesen 95 pályamunka érkezett, így nem volt könnyű dolga a zsűrinek, amely a fesztivál szervezőiből, művészettörténész és marketinges, valamint grafikus és animátor tagokból állt.

A döntés végül a szegedi származású, Budapesten élő Nagy Dániel munkájára esett, de a zsűri több figyelemre méltó, értékes alkotást is kiemelt, így Bia Bia, Debreczeni Máté, Horváth Katona Máté, Hetényi Zsolt, Magyar Milán, Sánta András és Végh Gyula munkáit.

A legjobbnak tartott alkotásokat rövidesen kiállítják a mozi aulájában.

Előző sztori

Szegeden ad koncertet a David Yengibarian Trió

Következő sztori

A DÉMÁSZ áramfogyasztói a nap 24 órájában tudnak telefonon ügyet intézni