Kultúra

Lezárult a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál logópályázata

Lezárult a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál logópályázata

2017. augusztus 21., hétfő
Lezárult a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál logópályázata
belvarosi_mozi1

Még nyolc hónap áll a szervezők rendelkezésére a következő, 2018. május 9-12. között rendezendő, második fesztiválra, de már javában folyik a munka, a fesztivál előkészítése.

Ennek egyik jelentős állomása volt a fesztivál új logójának megtervezésére kiírt pályázat. A fesztivál szlogenjéhez híven – „Fókuszban az operatőr” - , a kiírók olyan pályaműveket vártak, amelyek kreatívan és korszerűen fogalmazzák meg a filmkészítés (akár hagyományos) attribútumait, vagy újszerű eszközökkel és motívumokkal utalnak az operatőri tevékenység lényegére, például a fény-árnyék jelentőségére. Az érdeklődés felülmúlta várakozásokat: összesen 95 pályamunka érkezett, így nem volt könnyű dolga a zsűrinek, amely a fesztivál szervezőiből, művészettörténész és marketinges, valamint grafikus és animátor tagokból állt. A döntés végül a szegedi származású, Budapesten élő

Nagy Dániel

munkájára esett, de a zsűri több figyelemre méltó, értékes alkotást is kiemelt, így

Bia Bia, Debreczeni Máté, Horváth Katona Máté, Hetényi Zsolt, Magyar Milán, Sánta András

és

Végh Gyula

munkáit. A legjobbnak tartott alkotásokat rövidesen kiállítják a mozi aulájában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.