Labdarúgás: újra tényező akar lenni a SZEOL az NB III-ban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeol_csongrad04_gs

Hétvégén elrajtolnak az NB III küzdelmei, így a SZEOL SC számára is megkezdődik az új szezon. Az elmúlt évet az NB II-ben töltő együttes csoportjának egyik favoritjával kezd vasárnap a SZVSE-pályán, a rajt előtt Siha Zsolttal, a gárda nyáron kinevezett edzőjével beszélgettünk.

Július harmadikán kezdődött a SZEOL SC felkészülése, amely a héten ér véget: az egy év elteltével ismét az NB III Közép csoportjában szereplő gárda játékosai számára négy teljes hét telhetett pihenővel, ami a tavalyi erőltetett menet után rá is fért a játékosokra. Vasárnap 17.30-tól azonban a hathetes munkát követően következik az első feladat, méghozzá nyitásként rögtön a csoport egyik, hanem a legnagyobb bajnokesélyesével kezdenek a szegediek, hiszen a Pécs érkezik majd a SZVSE-stadionba – tekintve, hogy az idei szezonban is a Vasutas-pályán játssza hazai mérkőzéseit a klub, amiket a szurkolók az egész szezon során ingyen tekinthetnek meg. “A Pécs tavaly is szeretett volna felkerülni. Az ilyen csapatoknál általában a második évre sikerülni szoktak ezek a tervek. Az előszezont és az átigazolásokat nézve a Pécs bivalyerős favoritja a Közép-csoportnak. Elsőre papíron valóban a mi csoportunk tűnik a legerősebbnek, de megpróbáljuk felvenni a versenyt a riválisokkal. Ide két NB II-es csapat esett ki, míg a megyeegyes bajnokok közül jött a Tiszakécske, akiknek tudjuk, milyen lehetőségeik vannak. A második számú csapatok közül ugyan a Békéscsaba kiesett, de a Honvéd érkezésével nem lett könnyebb a dolgunk. A Dabas is megerősödött, az Iváncsa, a Vecsés és a Rákosmente pedig egyelőre sötét ló” – tért ki arra Siha Zsolt, a SZEOL SC nyáron kinevezett edzője, hogy a három NB III-as csoportból a Közép tűnik a legerősebbnek.

A tavalyi keret tagjai közül 15-en is maradtak a SZEOL-ban, az öltözőben nem cserélt sok fogas gazdát, így többen vannak olyanok is, akik részesei voltak a tavaly nyári feljutásnak, valamint az NB II-ből való kiesésnek is.

“Ezek a fiatalemberek egy éven belül megéltek hideget és meleget. Remélem, él bennünk az, hogy milyen jó érzés meccseket nyerni és ott lenni a tabella tetején, nem pedig azt nézni, hogy elkerüljünk az utolsó helyről.

Ez is volt a célunk, szerettünk volna ezekből a gyerekekből minél többüket itt tartani. Ha nem kell egy teljesen új csapatot építeni, az megkönnyíti a mi munkánkat is” – fogalmazott ennek kapcsán a SZEOL mestere. Persze egy ilyen tavalyi év után nem könnyű a munka, azonban Siha Zsolt úgy látja, amikor elkezdték a felkészülést, teljesen másképp jöttek vissza a játékosok, akik ki tudták magukat pihenni és új cél lebeg előttük. „Szeretnének újra meghatározó szereplői egy bajnokságnak csapatszinten és egyénileg is. Van olyan célunk, amit az öltözőn belül meghagyunk magunknak, a klub pedig megpróbál minél több saját nevelésű játékost beépíteni. Van még mit dolgozniuk, de meg vagyok elégedve a hozzáállásukkal, napról-napra fejlődnek” – utalt arra, hogy több, saját nevelésű fiatal is szerepet kap a szezon során a felnőttek között.

Visszatérve a bajnokságra: az ősszel rendeznek egy előrehozott fordulót is, így 16 bajnoki vár a téli szünetig a kék-feketékre, és miképp a nyitány, úgy a zárás is a Pécs ellen zajlik majd. A közelebbi feladatokra koncentrálva, egy vasárnapi siker nagy erőt adhatna a SZEOL-nak a folytatásra, hiszen a baranyaiaknál kimondva-kimondatlanul a bajnoki cím megszerzését tűzték ki célként. “Hidegebb fejjel átgondolva, két ok miatt is jó a sorsolásunk: az ősszel kétszer is játszani fogunk a Péccsel, másrészt pedig az edzőmérkőzések alapján is kaptunk magunkról egy képet, a vasárnapi meccsnek pedig az eredménytől függetlenül megállapíthatjuk, hogy mennyire vagyunk lemaradva, már ha le vagyunk. Nem ismeretlen a Pécs, többször is láttam őket játszani, minőségi igazolásokat hajtottak végre. Természetesen nyerni szeretnénk, de nem mi vagyunk a meccs esélyesei” – tekintett a vasárnapi nyitányra Siha Zsolt, akinek ez lesz az első feladata edzőként felnőtt futballcsapat kispadján, hiszen miután abbahagyta a futballt, Tóth Ákos munkáját segítette pályaedzőként, majd sportigazgatóként dolgozott a klubnál. “Várom már, hogy elkezdődjön. Aki ebben dolgozik, tudja, nem nagyon szeretik ezt a hosszú felkészülési időszakot, ezzel én is így vagyok. A munkában hiszek, annak, amit szerettünk volna, a nagy részét el tudtuk végezni, aztán kiderül, hogy mit tudunk ezekből megvalósítani a pályán” – tette hozzá.

Mivel a Felső Tisza-parti stadion nem felel meg a harmadosztály követelményeinek, hiszen nem rendelkezik fedett lelátóval, így a SZEOL hasonlóan a tavalyi évhez, ezt a szezont is a SZVSE-stadionban fogja lejátszani. “Mivel a tavalyi keretből 15 játékos maradt, akik megszerették a SZVSE-pályát nem érzem hátránynak. Jobb hangulatú pálya, mint a Felső Tisza-part, azt sem gondolnám hátránynak, hogy nem tudunk napi szinten azon a pályán készülni, ahol játszani fogunk. Személy szerint örülök, hogy ott lesznek a meccseink, bízom benne, hogy minél többen jönnek majd ki.

Egy olyan szerethető, motivált csapatot szeretnénk, akikkel tudnak azonosulni a nézők, tudnak értük szorítani, még ha ez most nem is másod-, csak harmadosztály”

– nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak a SZEOL edzője.

Az érkezőkről Siha Zsolt kifejtette, közülük a Dabas-Gyóntól a klubhoz újból visszatérő Szabó Attila képviseli a rutint, aki egy nagyon jó személyiség, a fiatalok sokat tanulhatnak tőle. A két, nem a klub kötelékéből érkező fiatal közül Benkő Jakab a tavalyi évet az FK Szegedben töltötte, így ismeri a közeget, a Pénzügyőrtől megszerzett Rabatin Szabolcs pedig az orvosi egyetemre jár majd Szegeden a futball mellett, a többiek pedig az utánpótlásból jöttek fel. Az viszont mindenképpen probléma a SZEOL-nál, hogy Tomisic Stefan lábáról a múlt héten vették le a gipszet, így ő októbernél előbb aligha lép pályára, Buzási Péter pedig derékproblémái miatt még nem edzett az idén – ahogy pedig ennek kapcsán Siha Zsolt megjegyezte, nem mindegy, hogy a fiatalokat hogyan és milyen ütemben dobják be, hiszen ha sok hiányzóval kell számolniuk, akkor többükre is komoly szerep hárulhat.

Előző sztori

Labdarúgás: megismételné tavalyi szereplését a HFC

Következő sztori

Felcsendülnek a Notre Dame-i toronyőr harangjai a Szabadtéri Színpadán + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek